Skumle julegaver

Det er godt ment, å gi kokkekniver, marsipanbrød og sabeltannsverd i julegave. Men de kan føre deg i trøbbel før flyturen.

Publisert
Sist oppdatert

Jeg ante uråd idet sikkerhetsvakten bak skjermen rynket på brynene. Straks etter ristet han bestemt på hodet, og sendte en kollega frem for å ta seg av meg og kabinkofferten min. Her viste tydeligvis gjennomlysingen objekter som gir enhver uniform i sikkerhetssjekken på Gardermoen rett til å lete gjennom mine truser og toalettsaker.

Jeg - plutselig en potensiell flykaprer!

Faresone

En kabinkoffert før jul er en veritabel høyrisikosone med objekter som kan fremstå som ytterst truende for flysikkerheten. Vi kan nevne gasspatroner til hårfønere, neglesakser, strikkepinner og skarpe julegaver av diverse tungt identifiserbare slag. I vårt tilfelle inneholder kabinkofferten en pose full av sirlig innpakkede presanger. Det skal snart vise seg hvilken genial sak som nesten sørger for at jeg må ta neste julefly hjem.

Synder i sølvpapir

- Her er det helt kaos før jul, med pakker og merkelige gjenstander av ymse slag, sier min venn sikkerhetsvakten.

- Og enda værre er det i romjulen, med fyrverkeri og annen galskap.

Han virker nesten like svett som meg der vi roter gjennom glinsende julepakker og sirlig sorterte toalettsaker i jakten på den mistenkelige gjenstanden jeg kan tenkes å bruke til å kapre flyet med.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer