Skummende ferietips

Ingenting er som et bryggeribesøk med smaksprøver. Her er ti bryggerier du kan besøke i Norge og resten av Europa.

Ha en skummende ferie!
Ha en skummende ferie! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Historie, reklame, bryggeriprosessen og smaksprøver. Du kan lære mye på et bryggeribesøk. Fra de enkle omvisningene i produksjonen til store besøksentre med audiovisuelle effekter. Fra mer ukjente merker som britiske Fuller's til kjente giganter som Carlsberg og Heineken: Her er ti bryggerier som mottar besøkende.

Klikk her for sju europeiske bryggerier.

Skroll ned for tre norske bryggerier du kan besøke.

Norge

Norge er ikke overfylt med bryggerier, men det er også muligheter for bryggeribesøk her til lands, selv om det er mest for grupper. Her er noen bryggerier du kan besøke:

MackMacks Ølbryggeri er verdens nordligste bryggeri, og feirer 125-års jubileum i år. Her er det faste omvisninger mandag til torsdag kl. 13. Du får se bryggerihallene og gjærkjelleren, og du får selvsagt høre bryggeriets historie. Omvisningen avsluttes med en besøk på Tromsøs eldste pub, Ølhallen, hvor det vanker smaksprøver. Omvisning avtales ved å kontakte turistinformasjonen i Tromsø, eller Ølhallen.Ekstern lenke: Mack på nett

AassAass Bryggeri ligger i Drammen, og skryter av at de er Norges eldste bryggeri. Her har produksjonen gått siden 1834. Omvisninger er kun for grupper, og må avtales på forhåndEkstern lenke: Aass på nett

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer