Skuter i Sverige

Her er noen alternativer for deg som vil prøve skuterkjøring i Sverige.

Publisert
Sist oppdatert

Skuterkjøring i svenske fjell er ikke ukontroversielt. Som i Norge har debatten rast om hvorvidt dette skal være lov. Men svenskene har landet på en langt mer liberal løsning enn norske myndigheter, og har satt av plass til egne områder og løyper for motorisert ferdsel i vinterlandet.

Funäsdalsfjellene

I Funäsdalsfjellene skryter de av å ha Europas beste skuterløypesystem, med ruter som strekker seg over 45 mil, 15 mil i høyfjellet. Ledene er fem meter brede og tydelig merket. De prepareres nesten daglig med tråkkemaskin. Det er syv forskjellige steder for av- og påstigning, der du kan parkere bil. Det finnes også et eget frikjøringsområde for den som vil leke seg. Flere selskaper leier ut skutere. Utenfor merkede områder og løyper er det et generelt forbud mot skuterkjøring.

Du må betale for å bruke løypene her. For et døgn koster det 120 SEK, for tre døgn 250 og for en uke 400 svenske kroner. Leie av skuter fra omkring 600 SEK for en halv dag, men det er inkludert løypeavgift.

Hvor? Over svenskegrensen fra Røros, i Härjedalen.

Ekstern lenke:Funäsdalsfjellene

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer