Skuter i Sverige

Her er noen alternativer for deg som vil prøve skuterkjøring i Sverige.

Publisert
Sist oppdatert
Svenske fjell er åpne for skuterkjøring. Foto: Peter  Grant/Swetourism Foto: Peter  Grant/Swetourism
Svenske fjell er åpne for skuterkjøring. Foto: Peter Grant/Swetourism Foto: Peter Grant/Swetourism Vis mer
[Ugjyldig objekt (NAV)]


Skuterkjøring i svenske fjell er ikke ukontroversielt. Som i Norge har debatten rast om hvorvidt dette skal være lov. Men svenskene har landet på en langt mer liberal løsning enn norske myndigheter, og har satt av plass til egne områder og løyper for motorisert ferdsel i vinterlandet.

Funäsdalsfjellene

I Funäsdalsfjellene skryter de av å ha Europas beste skuterløypesystem, med ruter som strekker seg over 45 mil, 15 mil i høyfjellet. Ledene er fem meter brede og tydelig merket. De prepareres nesten daglig med tråkkemaskin. Det er syv forskjellige steder for av- og påstigning, der du kan parkere bil. Det finnes også et eget frikjøringsområde for den som vil leke seg. Flere selskaper leier ut skutere. Utenfor merkede områder og løyper er det et generelt forbud mot skuterkjøring.

Du må betale for å bruke løypene her. For et døgn koster det 120 SEK, for tre døgn 250 og for en uke 400 svenske kroner. Leie av skuter fra omkring 600 SEK for en halv dag, men det er inkludert løypeavgift.

Hvor? Over svenskegrensen fra Røros, i Härjedalen.

Ekstern lenke:
Funäsdalsfjellene

Idre Fjäll

Idre Fjäll er området der Bjørn Dæhlie har bygget sin gedigne utleiehytte. Her driver selskapet Skoteräventyr Idre arrangerte snøskuterturer. Idreområdet samt Särna og Grövelsjö, er med i et EU-prosjekt om skuterkjøring, der de arbeider med å lage flere løyper og bedre opplegg rundt skuterturismen. Regn med priser fra omkring 500 svenske kroner for skuterleie for en dag.

Hvor? 33 mil nordøst for Oslo, like over grensen fra Trysil.

Ekstern lenke:
Skuter i Idre

Stöten

I Stöten kan du bli med på daglige guidede turer fra Sportservice. Du kan velge mellom to turer, en guidet familietur i rolig fart cirka en mil gjennom skogen. Fin for nybegynnere. Du kan også kjøre Granfjällsturen, cirka to mil opp i fjellet, over tregrensen.

Skuterleie for familieturen er 400 svenske kroner, for Granfjällsturen koster det 500 SEK per skuter.

Hvor? Cirka 30 mil nordøst for Oslo, like over grensen fra Trysil.

Ekstern lenke:
Stöten

Ljusdal

Ljusdal ligger i Hälsingland, og her kan du kjøre skuter hele vinteren. Det finnes GPS-kart over skuterløypene i området, kartet kan kjøpes flere steder i kommunen.

Du kan leie skuter i Järvsö/Boda for 800 kroner per døgn eller 600 per halvdøgn. Det er også mulig å ta med egen skuter for å kjøre i skuterløypene.

Hvor? 32 mil nord for Stockholm.

Ekstern lenke
Ljusdal

DinSide har prøvd

Vår testpatrulje kjørte i februar i fjor hos Walls Åkeri i Särna. Les mer om det her.

Tilbake til innlendingen


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer