Leiebil

- Skyter i været

Leiebilprisene er godt over fjorårets.

HØYE PRISER: Leiebilprisene fortsetter å øke. Foto: Odd Roar Lange
HØYE PRISER: Leiebilprisene fortsetter å øke. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I fjor ble advart mot sjokkpriser i leiebilmarkedet - denne sommeren blir neppe noe rimeligere for dem som skal leie bil på Europa-ferien.

Ifølge tall fra nettstedet iCarhireinsurance.com blir det nemlig dyrt med leiebil i sommer.

En prisrunde nettstedet har gjennomført, viser at det vil koste 461 britiske pund, 6000 kroner med dagens kurs, å leie en bil i Dalaman i Tyrkia den første uka i august.

Det er en økning på 50 prosent fra fjoråret.

Stor økning

Det er ikke bare i Tyrkia det blir dyrere. Prisene for leiebil har steget kraftig i populære destinasjoner som Spania, Portugal, Italia og Frankrike.

I Barcelona koster det 590 pund, 7700 kroner, å leie en medium bil - som VW Golf eller Peugeot 308 - mellom 29. juli og 5. august. Hadde du booket bilen for et år siden, ville prisen vært 480 pund, rundt 6250 kroner, og i 2019, før pandemien, 258 pund, 3300 kroner.

I enkelte områder kan prisene være lavere enn i fjor og i 2019, som på Kreta og i Dubrovnik i Kroatia, men totalt sett er prisene høyere denne sommeren, ifølge iCarhireinsurance.com.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.