Skyter i været

Merker stor endring.

REISE: Nordmennn har lagt ut på reise igjen. Foto: NTB
REISE: Nordmennn har lagt ut på reise igjen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenns reiseaktivitet ser ut til å ha tatt seg opp igjen, skal vi tro skadestatistikken til Fremtind forsikring.

- Vi merker at reiselysten er til stede hos det norske folk, men mange velger også en billigere reise eller norgesferie framover, sier skadeforebygger Therese Hofstad-Nielsen.

Antall reiseskader har økt med hele 40 prosent sammenliknet med samme periode i fjor, viser data fra selskapet.

I en fersk undersøkelse som Respons analyse har gjennomført på vegne av Fremtind, oppgir 1,6 millioner nordmenn at de skal reise utenlands i sommer. Omtrent like mange skal på hytta, mens 1 million skal på bilferie i Norge. Samtidig er det mange reiseplaner som blir påvirket av strammere økonomi denne sommeren.

- I undersøkelsen vår oppgir hele 47 prosent at endringene i økonomien påvirker ferieplanene i sommerferien. Halvparten av disse velger et lavere feriebudsjett. 36 prosent av disse dropper utenlandsreisen, sier Hofstad-Nielsen.

Dette har også flere andre forsikringsselskap meldt om. Deriblant i en undersøkelse utført av Norstat på vegne av Frende forsikring.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer