Slå kloa i billigbillettene

Det er like mange billigbilletter selv om drivstoffutgiftene øker. Sjekk våre tips til hvordan du kan fly billigst mulig.

Billigere billett - mer penger å bruke på feriemoro. Foto: Colourbox
Billigere billett - mer penger å bruke på feriemoro. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er etterspørselen på hver enkelt rute som styrer hvor mange av de billigste billettene som legges ut på hver flyvning. Tidspukt på dagen, og hvor stor etterspørsel det er på de ulike avgangene er med på å styre prisingen, sier informasjonsdirektør i Norwegian, Anne Grete Ellingsen.

- Vi har også fått større fly, og det betyr også flere seter og flere billige billetter, fortsetter hun.

Det er altså ikke noen fasit på hvor mange prosent av setene på en flyavgang som selges til den laveste annonserte prisen hos Norwegian, det avhenger av hvor stor pågang det er på de ulike flyvningene. Er det stor pågang, som en morgenfly innenlands, blir det færre billigbilletter enn på en litt mer ukurant avgang.

Billigbillettene holder stand

Som de fleste andre flyselskaper, har Norwegian økt billettprisene som følge av økte drivstoffpriser. Dette innebærer et drivstofftillegg på 100 kroner per strekning på innenlandsrutene og 150 kroner per strekning på utenlandsrutene. Men ifølge Ellingsen er andelen billigbilletter på flyene de samme som før.

SAS har kommet med et drivstofftillegg på 11 euro på innland, og 18 euro på utland, som tilsvarer cirka henholdsvis 88 kroner og 145 kroner. Dette gjelder flatt for alle billettene og alle flyvningene. Kommunikasjonsdirektør i SAS, Thomas Midteide, informerer at det ikke er noen endring i billettsammensetningen på SAS' flyvninger, det er altså like mange av de billigste billettene nå, som tidligere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer