Slaktes

Passasjerer er ikke nådige i ny undersøkelse.

BUNN: Wizz Air havner på bunn av ny undersøkelse. Foto: Martin Gramnæs
BUNN: Wizz Air havner på bunn av ny undersøkelse. Foto: Martin Gramnæs Vis mer
Publisert

Det er i en britisk spørreundersøkelse gjennomført av nettstedet Which at det ungarske selskapet havner på bunn blant flyselskapene som flyr korte ruter fra England.

Mer enn 8000 passasjerer skal ha svart på undersøkelsen.

Bunnotering

Selskapet får tyn både for punktlighet, plass om bord, renhold og punktlighet.

Den totale poengsummen for selskapet endte på 48 prosent tilfredshet, noe som gjorde at de havnet under Ryanair, som fikk 52 prosent.

Men heller ikke landets flaggselskap British Airways kom spesielt godt ut av det. I undersøkelsen fikk det en kundescore på 56 prosent.

- Ett rett gjennom mediokert selskap både på korte og lange ruter, skriver Which om dette selskapet.

På topp finner vi det britiske lavprisselskapet Jet2 med 80 prosent, tett fulgt av Turkish Airlines med 78 prosent.

Nye fly

En talsperson for Wizz Air svarer overfor Sky News at de gjør alt de kan for å sikre at folk kommer fram til rett tid.

- Wizz Air opererer en flåte med helt nye Airbus-fly med en gjennomsnittsalder på 4,6 år som tilbyr kundene komfort, plass og moderne interiør. Disse rengjøres etter hver flyging og det tas en dyprengjøring hver natt, sier talspersonen.

British Airways mener undersøkelsen er såpass liten, og peker på at den er gjennomført under en meget utfordrende tid for luftfarten.

- Vi påstår ikke at vi gjør rett hele tiden, men vi fortsetter å bli anerkjent for servicen vi tilbyr, og vant «Best Airline 2022» på News UK Travel Awards. Vi har også vunnet ni «Business Awards» de siste to åra, sier en talsperson for selskapet ifølge Daily Mail.

Wizz Air flyr flere utenlandsruter fra Norge. De prøvde seg også med innenlandsruter under pandemien, men gav opp dette etter et halvt års tid.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer