Slår alarm: - Bekymringsfullt

Forsikringsselskapene advarer reiselystne nordmenn før turen går til utlandet.

PASS PÅ: - Man skal være ekstra på vakt for såkalte helsekontroller man som turist blir tilbudt i utlandet, advarer If og Europeiske Reiseforsikring. Foto: Lise Åserud / NTB (FRB)
PASS PÅ: - Man skal være ekstra på vakt for såkalte helsekontroller man som turist blir tilbudt i utlandet, advarer If og Europeiske Reiseforsikring. Foto: Lise Åserud / NTB (FRB) Vis mer
Publisert

De fleste gleder seg nok til sommerferien og mange har nok allerede booket årets utenlandstur.

Nå kommer Europeiske Reiseforsikring og If med en advarsel til de som skal ut å reise. Forsikringsselskapet har nemlig sett en økende trend der nordmenn utsettes for overbehandling i utlandet.

- Det er bekymringsfullt å se at stadig flere utsettes for overbehandling i utlandet. Én ting er at kostnadene øker drastisk, men langt verre er det at det i enkelte tilfeller går utover pasientens helse. Det er ingen som er tjent med at mennesker overbehandles - med unntak av de som profitterer på det, sier Andreas Handeland, kommunikasjonsdirektør i If og Europeiske Reiseforsikring, i en pressemelding.

- Har skapt farlige situasjoner

Handeland forteller at forsikringsselskapene mistenker at den gode kapasiteten i kjølvannet av pandemien kan være utslagsgivende.

- Hvem ønsker vel å tilbringe flere dager i en sykeseng med intravenøs behandling, unødvendige prøver og store medisindoser, når det hele kunne vært løst med en resept og en hviledag eller to på hotellrommet? Vi kjenner faktisk til tilfeller der overbehandling og høye medisindoser har skapt farlige situasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer