Slår alarm om kloakkutslipp

- 100 millioner liter avløpsvann renner daglig ut i sjøen.

TENERIFE: En miljøorganisasjon på Kanariøyene slår alarm om kloakkutslipp. Foto: Shutterstock/NTB
TENERIFE: En miljøorganisasjon på Kanariøyene slår alarm om kloakkutslipp. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En lokal organisasjon på Kanariøyene, Canarian Business Association of Environmental Consultants, slår alarm om avløpssituasjonen på den norske feriefavoritten.

Det skriver den spanke avisa Tiempo de Canaria.

Ifølge organisasjonen har de avdekket 300 ulike steder der urenset avløpsvann slippes ut i sjøen og at det daglig renner 100 millioner liter avløpsvann ut i sjøen.

De ønsker nå at myndighetene på Kanariøyene danner en granskingskommisjon som dekker avløpssituasjonen og ønsker å finne ut av de helsemessige risikoene for dem som bader i vannet.

Canarian Weekly, som også har omtalt saken, skriver at en rekke strender på den populære øygruppa er blitt stengt i løpet av de siste månedene etter at det ble avdekket høye nivåer av E-coli i vannet. I tillegg har det dukket opp rapporter om helseutfordringer ved hoteller og strender på Tenerife, skriver avisa.

Samtidig skriver Flysmart24 at data fra Gobierno de Canarias, som er myndighetene på Kanariøyene, at Gran Canaria, kanskje nordmenns feriefavoritt nummer én, er i særklasse hva renseanlegg og sanitær infrastruktur gjelder.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer