Slår alarm om ny trend

Luftfartsorganisasjoner bekymret.

BEKYMRET: Luftfartsorganisasjon er bekymret over økning i uregjerlige passasjerer. Foto: Shutterstock
BEKYMRET: Luftfartsorganisasjon er bekymret over økning i uregjerlige passasjerer. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Det er International Air Transport Association (IATA) som gjennom en ny analyse ser en økning i hendelser der flypassasjerer ikke oppfører seg slik de skal om bord.

Siste tall viser at det ble rapportert én uregjerlig hendelse for hver 568 flyging i 2022, opp fra én per 835 flyging i 2021.

De vanligste kategoriseringene av hendelser i 2022 var å ikke rette seg etter regelverket om bord, verbale overgrep og rus.

- Alarmerende økning

- Hendelser med fysisk mishandling er fortsatt svært sjeldne, men disse hadde en alarmerende økning på 61 prosent sammenliknet med 2021, og skjedde en gang hver 17 200 flyging, rapporterer IATA.

- Den økende trenden med uregjerlige passasjerhendelser er bekymringsfull. Passasjerer og mannskap har rett til en trygg og problemfri opplevelse om bord, og da må passasjerene følge mannskapets instrukser. Selv om våre profesjonelle mannskaper er godt trent til å håndtere uregjerlige passasjerscenarioer, er det uakseptabelt at regler som er på plass for alles sikkerhet blir brutt av en liten, men vedvarende minoritet av passasjerer. Det er ingen unnskyldning for ikke å følge instruksjonene til mannskapet, tordner sikkerhetssjef i IATA Conrad Clifford i en uttalelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer