Slår alarm

Forsikringsselskaper advarer.

REISE: Her får du tre pakketriks som kan være gode å ha når du skal pakke før ferien! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer
Publisert

Sommeren 2022 var den første sommeren siden coronapandemien at folk kunne reise fritt.

Drar på ferie

Dette gjenspeiles i skadetallene hos forsikringsselskapet Gjensidige, melder Flysmart24. De har sett på antall skader i juni og juli 2019 og samme periode i 2022.

Og trenden fortsetter i januar 2023.

- Dette samsvarer med signalene den siste tiden, at svært mange nordmenn kjøper seg ferieturer også i 2023, forteller leder for reiseskade i Gjensidige, Hege Saltboden Karlsen.

- Til tross for skyhøye strømpriser, rentehevinger og dyr mat er det mange nordmenn som fortsatt har så god råd at de kan unne seg en ferietur til utlandet, mener hun.

Samtidig opplever selskapet at mange har satt reiseforsikringen på pause under pandemien.

- I tillegg til pass bør også sjekk av at reiseforsikringen er i orden være obligatorisk, mener Karlsen.

Mange mangler

I en undersøkelse gjennomført av Respons analyse på vegne av Fremtind forsikring, går det fram at 2 prosent av Norges befolkning dropper reiseforsikring på grunn av økonomien.

- Selv om det kan være fristende å spare penger på reiseutgiftene, bør du aldri reise uten reiseforsikring. Blir du syk eller skadet, kan det få store økonomiske konsekvenser. Selv et ankelbrudd kan fort koste deg 100 000 kroner. Og snittet for et vanlig legebesøk er nå oppe i 5000 kroner, sier Therese Hofstad-Nielsen, skadeforebygger i Fremtind i en pressemelding.

Flere vet heller ikke hva forsikringen dekker, og mest usikkerhet er det blant de yngre.

- Mange yngre har ikke og vet ikke at de må ha egen reiseforsikring når de fyller 20 år. Det gjelder stort sett hos alle forsikringsselskap, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer