Slår alarm

Ødelegges av turisme.

SKADER: La Corona-vulkanen er et yndet turistmål, men omgivelsene tar skader av turister som ikke følger reglene. Foto: Shutterstock
SKADER: La Corona-vulkanen er et yndet turistmål, men omgivelsene tar skader av turister som ikke følger reglene. Foto: Shutterstock Vis mer
Publisert

Det er turistforeningen på Lanzarote som nå vil ha slutt på at folk bryter reglene når de beveger seg inn i beskyttede naturområder.

Foreningen består blant annet av en rekke sertifiserte turguider, og peker på La Corona-vulkanen og deler av området El Golfo som områder som har tatt skade av at folk ikke retter seg etter reglene og advarslene som er satt opp, skriver avisa Canarian Weekly.

Det handler ofte om å få tatt bilder til sosiale medier, og ifølge foreningen, har man «mer enn en gang» , sett hvordan denne oppførselen helt klart skader omgivelsene.

SÅRBART: Området El Golfo er populært blant turister, men dette sliter på omgivelsene. Foto: Shutterstock
SÅRBART: Området El Golfo er populært blant turister, men dette sliter på omgivelsene. Foto: Shutterstock Vis mer

Nå vil de at myndighetene tar grep.

- Det handler ikke bare om å sette opp skilt og legge ned forbud, som for øvrig nesten er ikke-eksisterende, men også om å skape bevissthet rundt dette, sier foreningens leder José Luis Rubio, til avisa.

Også strandturister på øya skaper trøbbel for naturen. Ifølge Ifølge miljøminister Samuel Martín, forsvinner så mye som ett tonn med naturlig materiale, som sand og stein fra Lanzarote hvert år, og nå risikerer man over 30 000 kroner i bot, om man blir tatt for å forsyne seg.