Ferie:

Slår danse-alarm

Dette må du se opp for i ferien.

GA HJELP - HAVNET I TRØBBEL: En 21 år gammel mann skulle hjelpe en forbipasserende med billettkjøp. Det endte med ufrivillig danseoppvisning og pengegalopp. Foto: Odd Roar Lange
GA HJELP - HAVNET I TRØBBEL: En 21 år gammel mann skulle hjelpe en forbipasserende med billettkjøp. Det endte med ufrivillig danseoppvisning og pengegalopp. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danmark er et av nordmenns absolutt mest populære feriemål. Og slagordet «Det er dejlig å være norsk i Danmark» kan årlig bekreftes av et stort antall ferierende nordmenn.

Men på reise er det også lett å glemme å være årvåken hele tiden. Og nå advarer Østjyllands politi mot å bli bestjålet av dansende tyver!

TYVERI: Denne karen skal slettes ikke på fisketur. Reporter: Marius S. Tollaksen. Video: Victoria Police Vis mer

Danseglede

Lokalavisa Aarhus, i Danmarks nest største by, forteller historien om en 21 år gammel mann som ble frastjålet bankkortet sitt da han ventet på bussen ved midnattstid denne uka.

Mannen ble oppsøkt av to menn som spurte om hjelp til å kjøpe en bussbillett. 21-åringen tilbød seg å hjelpe, og da skal den ene av de to blitt så glad at han insisterte på å vise ham en spesiell dans.

Mannen danset rundt den hjelpsomme 21-åringen før de forlot stedet. Og først seinere oppdaget hjelperen av kredittkortet hans var blitt stjålet og at det er blitt hevet flere tusen kroner fra kortet.

SE OPP: Når noen vil gi deg en danseoppvisning i danske gater så kan det være fare på ferde. Foto: Odd Roar Lange
SE OPP: Når noen vil gi deg en danseoppvisning i danske gater så kan det være fare på ferde. Foto: Odd Roar Lange Vis mer

Politiet advarer

Østjyllands Politi har sett flere eksempler på tilsvarende framgangsmåte,

Og de advarer mot å bli avledet av for eksempel dans, hvoretter man blir bestjålet av danserne som har uærlige hensikter.

- Vær derfor oppmerksom på at dersom du blir kontaktet av fremmende på gata, som på en eller annen måte forsøker å avlede oppmerksomheten din, da er det stor risiko for å bli frastjålet verdisaker.

Vær også klar over at kreative tyvebander også herjer i Norge. Unngå derfor å ha med verdisaker som er lett tilgjengelig for fingerraske tyver når du er på reise.

Bilde av norgesferiekartet

Norgesferie

Se lesernes favorittreisemål

Legg til dine steder Se kart

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer