Ferie:

Slår danse-alarm

Dette må du se opp for i ferien.

GA HJELP - HAVNET I TRØBBEL: En 21 år gammel mann skulle hjelpe en forbipasserende med billettkjøp. Det endte med ufrivillig danseoppvisning og pengegalopp. Foto: Odd Roar Lange
GA HJELP - HAVNET I TRØBBEL: En 21 år gammel mann skulle hjelpe en forbipasserende med billettkjøp. Det endte med ufrivillig danseoppvisning og pengegalopp. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danmark er et av nordmenns absolutt mest populære feriemål. Og slagordet «Det er dejlig å være norsk i Danmark» kan årlig bekreftes av et stort antall ferierende nordmenn.

Men på reise er det også lett å glemme å være årvåken hele tiden. Og nå advarer Østjyllands politi mot å bli bestjålet av dansende tyver!

Danseglede

Lokalavisa Aarhus, i Danmarks nest største by, forteller historien om en 21 år gammel mann som ble frastjålet bankkortet sitt da han ventet på bussen ved midnattstid denne uka.

Mannen ble oppsøkt av to menn som spurte om hjelp til å kjøpe en bussbillett. 21-åringen tilbød seg å hjelpe, og da skal den ene av de to blitt så glad at han insisterte på å vise ham en spesiell dans.

Mannen danset rundt den hjelpsomme 21-åringen før de forlot stedet. Og først seinere oppdaget hjelperen av kredittkortet hans var blitt stjålet og at det er blitt hevet flere tusen kroner fra kortet.

Politiet advarer

Østjyllands Politi har sett flere eksempler på tilsvarende framgangsmåte,

Og de advarer mot å bli avledet av for eksempel dans, hvoretter man blir bestjålet av danserne som har uærlige hensikter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer