Slår svindelalarm

Antallet reisesvindelsaker har økt kraftig det siste året, ifølge forsikringsselskapet Fremtind.

DOBLING: Sammenliknet med samme periode i fjor ser forsikringsselskapet en dobling av antallet svindelforsøk på reise. Foto: Audun Braastad / NTB
DOBLING: Sammenliknet med samme periode i fjor ser forsikringsselskapet en dobling av antallet svindelforsøk på reise. Foto: Audun Braastad / NTB Vis mer
Publisert

Forsikringsselskapene merker en kraftig økning i antall svindelsaker fra nordmenn på reise i utlandet.

I en pressemelding tirsdag skriver forsikringsselskapet Fremtind at de hittil i år har avdekket 300 svindelsaker der kunder har levert inn falske meldinger om tyveri av reisegods og eiendeler.

Dette er mer enn en dobling sammenliknet med samme periode i fjor, da selskapet hadde registrert 115 svindelforsøk.

- Størst økning

- Det er svindelforsøk innen reise som har hatt aller størst økning, sammenliknet med samme periode i fjor. Fire av ti svindelforsøk på reise er begått av de under 30 år, sier pressekontakt Therese Hofstad-Nielsen i Fremtind til Flysmart24.

Svindelforsøkene baserer seg, ifølge henne, i all hovedsak på tyverier som viser seg ikke å ha skjedd, falske meldinger om forsinket eller tapt bagasje og forfalskede sykdomsmeldinger.

Det er også registrert saker der kvitteringer har blitt manipulerte eller forfalsket.

Knyttes til statusobjekter

- Økonomisk kriminalitet har en tendens til å øke når økonomien blir trangere, og vi ser ofte at den yngste aldersgruppen begår forsikringsbedrageri knyttet til statusobjekter som kostbare mobiltelefoner, elektronikk og luksusvesker, sier Lisa Cathrin Olsen, som jobber med forsikringssvindel i Fremtind, i pressemeldingen.

Forsikringsbedrageri og grovt forsikringsbedrageri kan straffes med henholdsvis bot eller fengsel inntil to år og fengsel inntil seks år, ifølge straffeloven.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer