Slaraffenliv på verdens vakreste strand

Lopes Mendes er palmestranden du drømmer om.

Lopes Mendes regnes som en av verdens vakreste strender.  Foto: Stine Okkelmo
Lopes Mendes regnes som en av verdens vakreste strender. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

DinSide Reise presenterer hver uke et bilde som vekker reiselysten.

Bildet vil være aktuelt for årstiden, vise en spesiell reiseopplevelse, gi en historie, eller simpelthen vekke gode reisevibber. Har du et bilde du gjerne vil vise frem? Send det og en beskrivelse av hvor og når det er tatt til reise@dinside.no.

Les også: Fototips for ferien

Brasiliansk balsam

Vi er i slutten av mars, og de fleste av oss begynner for alvor å lengte mot sol og sommer. Selv sitter jeg og ser ut på et trøstesløst vær med sludd og sur vind. Hvor ble det av våren? Så ikke jeg krokus og snøklokker i bedene her forleden?

Jeg drømmer om å være et helt annet sted - og det stedet kunne gjerne vært den fantastiske stranda Lopes Mendes på Ilha Grande.

Lopes Mendes regnes for å være en av verdens vakreste strender. Den ligger på den bilfrie øya Ilha Grande utenfor Costa Verde i Brasil. Her venter flere kilometer med potetmelsand som du bare deler med en håndfull andre mennesker. Vannet er glassklart, og regnskogen rammer inn herligheten. Trenger jeg å si mer?

Lopes Mendes - en dag her er nesten verdt hele reisen til Brasil. Foto: Stine Okkelmo
Lopes Mendes - en dag her er nesten verdt hele reisen til Brasil. Foto: Stine Okkelmo Vis mer


Selv om Brasil forsvinner fra det norske charterkartet nå, så bør ikke det hindre deg i å dra til dette landet. Her venter samba, caiprinha, regnskog, pasjonsfrukt, Sukkertoppen, minimale bikinier, dykking av en annen verden og piken fra Ipanema.

Lyst til å oppleve Ilha Grande og Lopes Mendes? Sjekk ut vår reisereportasje derfra: Brasils paradisøy

DinSide har vært flere steder i Brasil - på regnskogsafari, på slumtur, vi har sjekket ut Brasils strandhotspots og besøkt avsidesliggende øyer der naturen er sjefen. Vi har også skrevet om forholdsreglene du bør ta når du befinner deg i Brasils byer. Det er ikke til å stikke under en stol at det i viss byer er mye kriminalitet, men det bør ikke hindre deg i å besøke landet.

Vil du lese mer? Sjekk ut resten av DinSides saker fra Brasil.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer