Sölden - Vinterens heteste skinyhet

Her kan du kjøre 2000 høydemetre i slengen. Tekst og foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen

Lars Fidjestøl finner lommer med løssnø i årets nyhet på charterkartet over Alpene.  Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Lars Fidjestøl finner lommer med løssnø i årets nyhet på charterkartet over Alpene. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer

Alpenes høyestliggende skianlegg står det i brosjyrene. Vi er imponert, men været er ikke helt på vår side når vi ankommer Sölden i Østerrike. Det vil si nysnøen. Utfordringen blir å finne pudder.

Ved bunnstasjon på 1300 meter forteller skiguiden vår at det er minst fire dager siden forrige snøfall, men at Sölden fortsatt kan by på god frikjøring for den som kjenner baklommene godt nok. Vi har ikke helt trua og kikker nysgjerrige mot den utsøkte parken full av rails og velpreparerte hopp. Bakkene ser striglede ut til tross for at det er helt på tampen av sesongen.

- Vi kan jo være heldige, det ser ut som det fortsatt ligger bra med urørt snø utenfor anlegget her i høyden, sier turkamerat Lars Fidjestøl og peker oppover fjellene etter fem minutters ferd fra dalstasjonen med gondol.

I det vi ”vipper” over det første fjellhenget på vei mot 3340 høydemeter, åpner det mektige og høyalpine landskapet seg. De blå sjatteringene glinser imot oss fra de to isbreene Tiefenbach og Rettenbach. Det er nettopp disse to som danner mye av sålen for hovedanlegget i Sölden, helt vest i Ötz-dalen mot Timmlespasset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer