Sleipe luretriks

- og hvordan du kan beskytte deg mot dem.

Publisert
Sist oppdatert
Lommeboken på baklommen er enhver lommetyvs drøm. Men du er ikke nødvendigvis noe særlig mer sikker med en håndveske eller skulderbag.
Lommeboken på baklommen er enhver lommetyvs drøm. Men du er ikke nødvendigvis noe særlig mer sikker med en håndveske eller skulderbag. Vis mer


Dette må du passe deg for

Det er ikke alltid så greit å vite hva som er sikkert og ikke. Det er en hårfin balanse mellom det å ta nødvendige forholdsregler, og det å bli paranoid og hysterisk forsiktig.

Statistikkene fra reiseforsikringsselskapet kan gi råd om hva du bør passe deg for på tur.

Triksene er mange for å lure vekk oppmerksomheten din. Sleipe taxisjåfører, trege restauranteiere, fikse lommetyver og sjarmerende tiggerbarn har hver sin utspekulerte måte å lure nettopp deg på.

Her er noen av de vanligste turistfellene du kan havne i flere steder i verden - fra New York til Bangkok.

Ladies only

Sikkerhet på alle plan - ikke bare mot tyverier - blir stadig mer viktig når vi er ute og reiser. Vi har samlet noen sikkerhetstips for jenter på reisefot.

Noen ganger kan man nok ta litt for mange forholdsregler. Her kan du se DinSides samleside for latterlige råd til jenter som er på tur.

Pass pengene

Her kan du lese hvilke råd ekspertene har når det gjelder kortsikkerhet til deg som er ute på reise.

- Lommetyvene herjer som aldri før, og de elsker nordmenn. De er kjent med at vi har god økonomi, mye penger, dyre smykker og kamerautstyr. Vi står høyt på listen over attraktive objekter, sier informasjonssjef i Europeiske Reiseforsikring, Emma Elisabeth Vennesland.

Dette stjeler tyvene, og så mye koster det oss.
Her har du størst sjanse til å bli plyndret.

Det er ikke bare i det store utland at du må passe på verdisakene dine.
De som fløy fra Arlanda ble tidligere advart mot sleipe bagasjetyver som benytter triks vi vanligvis må lenger syd i Europa for å treffe på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer