Sleipe salgstriks

Digitalkamera som viser seg å være leke i plast, juks i korttriks og elektroniske dippedutter som ikke fungerer. Det er mye å se opp for, for en nordmann med handlesug i utlandet.

Publisert
Sist oppdatert

Vi har tidligere skrevet om hvordan selgerne forsøkte å lokke T. Jenssen til å kjøpe digitalt videokamera på Lanzarote. Han ble lurt og lokket med fantastiske priser på det siste innen DV-kameraer, men da det kom til stykket og Jenssen ville handle, viste det seg at han kun var blitt usatt for "lokketilbud". Han fikk ikke kjøpe det kameraet han var interessert i; selgerne hadde det plutselig ikke inne på lager - men de hadde selvsagt flere andre, eldre kameraer som egentlig var "av mye bedre kvalitet og et bedre kjøp". Alt bare lureri, selvsagt. Du kan lese hele denne historien her.

Men Jenssen er absolutt ikke alene om å ha opplevd liknende historier i utlandet. Skroll ned for å lese lesernes verste historier om sleipe salgstriks i utlandet.

Triks på Gran Canaria

Vi har vel alle sett dem, der de sitter og trikser med kortene sine og vil ha forbipasserende til å satse penger på korttriksene. Har du satset, men tapt alle pengene dine? Kanskje er forklaringen på tapsprosjektet den samme som det Dag-Ove opplevde på Gran Canaria:

"Det hele begynte med at jeg stoppet på gaten i Playa del Inglès og kikket på en kar som trikset med en kortstokk (store kort). Han hadde satt opp en bod og det sto også flere rundt han og kikket på. "Trikseren" inviterte meg til å satse penger på et av spillene hans. Dette gikk ut på at han hadde tre kort liggende på en rekke og jeg skulle satse penger på at jeg klarte å finne tilbake til dette ene kortet som jeg selv valgte, etter at han hadde byttet om på kortene mens de lå på bordet (fungerer på samme måte som tre kopper med en ball under den ene). Jeg satset 1.000 pesetas og når han begynte å stokke om på kortene ble det stor ståhei på flere av de andre personene som så på, noe som gjorde at jeg ble distrahert og tapte pesetasene. Dum som jeg var satset jeg nye 1.000 pesetas, men denne gangen fulgte jeg med kortene på bordet uten å bry meg om personene rundt meg. Da så jeg at han på en eller annen måte hadde lurt inn et ekstra kort slik at han egentlig stokket om på fire kort. Det fjerde korte "mikset han inn i blandingen" så raskt at jeg nesten ikke så det. Det lå nå tre kort på bordet og jeg kunne vinne tilbake det jeg hadde tapt. Jeg ville velge det kortet som lå lengst til venstre, men beveget hånden mot kortet som lå i midten - da begynte personene som hadde laget ståhei å peke på kortet til venstre. En av personene kikket faktisk på kortet uten at "trikseren" så dette og nikket til meg mens han pekte på kortet til venstre, likevel valgte jeg kortet i midten, pga. det ekstra kortet han hadde blandet inn og fjernet, og vant dermed tilbake det jeg hadde tapt. Selvfølgelig ville han at jeg satset mer, men da gikk jeg bare min vei."

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer