Sleng kjerra på toget

Rundt 1.500 nordmenn satte bilen på toget i fjor. Billettsalget for 2004 starter i dag.

Med Deutsche Bahn og bilen nedover Europa i sommer?

Foto: www.bahn.de Foto: www.bahn.de
Med Deutsche Bahn og bilen nedover Europa i sommer?

Foto:
www.bahn.de Foto: www.bahn.de Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Biltogets nordligste avgangsstasjon er Hamburg. Herfra kan bilfolket kombinere biltur med togreise.

- Du setter bilen på toget og kjører tog over lange strekninger. Du sparer bensin- og overnattingsutgifter og kommer uthvilt frem til destinasjonen. Og ungene foretrekker å kunne leke fritt om bord i et tog fremfor å sitte fastspent i en bil, skryter NSBs Thorleif Jacobsen.

Å sette bilen på toget fra Hamburg til Narbonne i Syd-Frankrike koster 287 euro, p.t. 2.296 kroner. For firemannskupe må du ut med 414 euro, tilsvarende 3.312 kroner. Turen tar cirka 18 timer. Frokost er inkludert i prisen.

Det er NSB som i samarbeid med tyske Deutsche Bahns står bak det såkalte Autozug, biltoget. Biltoget går gjennom Tyskland, Østerrike, Frankrike og Italia. Det er også mulig å ta med motorsykkel.

Nedgang i antall reisende fra kontinentet har ført til nedlagte avganger. NSB anbefaler derfor reisende som ønsker å reise på bestemte datoer å bestille tidlig.

Ekstern lenke:
DB Autozug


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer