Slik åpner man vin på mannemåten

Det er muligens en forslitt frase, men i dette tilfellet stemmer det. Du tror det ikke før du får se det.

Hvordan har dette skjedd? Du tror det nesten ikke, selv når du får se det. Slik åpner de flaskene hos vinekspertisen i Rioja. (Men ikke prøv dette hjemme ...) Foto: Fred Magne Skillebæk
Hvordan har dette skjedd? Du tror det nesten ikke, selv når du får se det. Slik åpner de flaskene hos vinekspertisen i Rioja. (Men ikke prøv dette hjemme ...) Foto: Fred Magne Skillebæk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vin er både kultur og ukultur, men så dannet som man konsumerer varene på eksklusive vingårder i Europa, er det nok et fåtall av oss her i steinrøysa som er vant til. Og dyre viner krever sine seremonier og show-offs.

Verdens dyreste taxfree-whisky

Nei, den sables ikke

I dette tilfellet er det åpningen av edle dråper fra Marques de Riscal i Spania som får oss til å sperre opp gluggene. Ja, vi har selvsagt prøvd litt av hvert hva gjelder vinåpnere, og litt av hvert når vinåpnere av en eller annen grunn ikke er å finne. Noen av oss har kanskje også vært så heldige å få bevitne sabling av flasker, der tut og kork sprettes av ved våpenhjelp.

Men denne varianten har vi ikke sett før:

Neida, dette er ikke nødløsningen du tyr til i mangel av andre, mer egnede redskaper. Det er heller ikke løsningen når det haster å få tilgang til varene. Men for den som skal vise seg, så var dette virkelig effektivt. Vi både skvatt og ble grundig imponert.

180.000 flasker på lager

Har du et riktig riktig godt navn eller rykte, så kan du være så heldig at du får smake på en vinflaske fra ditt eget fødselsår, om du gjester Bodega Marques de Riscal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer