Coronavirus

Slik avbestiller du ferien

Når, hvor og hvordan. Her er svarene du trenger om avbestilling av ferie eller reiser.

HVA SKJER MED FERIEN? Hva skjer med ferien din i år? Må du avbestille? Og kan du få pengene tilbake? Pass på fristene dersom du vil ta det på reiseforsikringen! Foto: Shutterstock/NTB scanpix
HVA SKJER MED FERIEN? Hva skjer med ferien din i år? Må du avbestille? Og kan du få pengene tilbake? Pass på fristene dersom du vil ta det på reiseforsikringen! Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksdepartementets reiseråd som fraråder reiser til alle land i verden, i første omgang fram til 14. april, gjør at mange reiser ikke kan gjennomføres.

Ifølge en avstemming på Dinside, sier 62 prosent at de har bestilt en feriebolig som de nå vurderer å avbestille.

Har du en reise planlagt for påsken, våren, sommeren - eller høsten - som du nå vurderer å avbestille?

Noen reiseaktører lar deg avbestille og gir full refusjon, mens andre gir deg mulighet til gratis ombooking.

Alle reiseaktørene og forsikringsselskapene har mye å gjøre om dagen, og flere oppfordrer kunder til vente med å ta kontakt dersom det ikke er akutt akkurat nå.

- Vi har sannsynligvis aldri hatt større pågang enn vi har hatt de siste ukene. Pågangen har vært så stor at vi har måttet henstille reisende om å vente med sin henvendelse til avreise nærmer seg. Vi ønsker å prioritere de som skal reise de nærmeste tre dagene, sier pressesjef i SAS i Norge, John Eckhoff.

Dette må du vite om avbestilling av reiser, både i perioden som reiserådet per nå varer - og framover.

#1: Offisielt reiseråd = full dekning

Det er viktig å være klar over hva et offisielt reiseråd fra Utenriksdepartementet egentlig er og hva det betyr for deg. På Utenriksdepartementets nettsider kan du finne reiseinformasjon til alle land, som går mer generelt på sikkerhet, helse osv.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer