Slik avslører du falske munnbind

Dette bør du sjekke før du kjøper munnbind.

FALSKE MUNNBIND: Disse tegnene skal du se etter når du kjøper munnbind. Video: Kristin Sørdal / Dinside. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Idar Vollvik ble denne uka pågrepet av politiet, siktet for å ha mottatt ikke-medisinske munnbind fra utlandet som har blitt pakket om og solgt videre som medisinske munnbind. Munnbindene skal være solgt fra nettbutikkene Ludostore og Voviclean.

Vollvik selv nekter straffskyld og saken er under videre etterforskning.

Statens legemiddelverk anbefaler forbrukere å ikke bruke produkter fra Vovi AS og Ludostore dersom man trenger den beskyttelsen som medisinske munnbind type I, II eller type IIR gir.

Dette forklarer de med at disse er mistenkt å være feilmerket, og at Legemiddelverket dermed ikke kjenner til kvaliteten på disse produktene.

Oppdatert 4. september: Legemiddelverket har 3. september ilagt Vollviks selskaper omsetningsforbud. De forbyr all markedsføring og omsetning av medisinske munnbind fra Vovi AS, Ludo Store AS og Norske Nettbutikker AS. Omsetningsforbudet trer i kraft med øyeblikkelig virkning. De skriver at bruk kan ha en alvorlig konsekvens og risiko for den som bruker det og de rundt. Selskapene er pålagt å informere alle kunder om vedtaket. (Les hele vedtaket om omsetningsforbudet hos Legemiddelverket).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer