Slik backpacker du i Sør-Afrika

Publisert
Sist oppdatert

Det er lekende lett å backpacke rundt i Sør-Afrika. Enten leier du en bil og kjører rundt selv, eller du hopper på BazBus, som tar deg fra hostell til hostell langs kysten mellom Cape Town og Durban, og inn i landet til Johannesburg, Manzini (i Swaziland) og Nelspruit, som ligger like utenfor Krüger Nasjonalpark. BazBus har også ruter til vindistriktet Stellenboch, Oudtshoorn, der det foregår strutseoppdrett, og til Kwazulu Natal, der zuluene holder til, for å nevne noe.

En billett for hele turen

BazBus er et helt genialt konsept. Minibussene kjører mellom hostellene langs de forskjellige rutene, og frakter så mange som 15.000 backpackere i året. Du kjøper en billett som tar deg for eksempel mellom Cape Toen og Johannesburg, og hopper av og på som det passer deg. "Heisann, dette hostellet var fint. Her hopper jeg av og blir noen dager." Det er det som kalles reisefrihet.

En enveisbillett mellom Cape Town og Johannesburg koster 2.300 rand, cirka 2.400 kroner, (tur/retur 3.300 rand - 3.450 kroner). En enveisbillett mellom Cape Town og Port Elizabeth koster 810 rand, cirka 850 kroner. En tur/retur billett koster 1.150 rand, cirka 1.200 kroner. Du kan også kjøpe såkalte travel passes, som koster fra 850 rand, cirka 880 kroner, for et syvdagerspass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer