Når bør man bestille flybilletter?

Slik betaler du minst for sydenbillettene

Ikke kjøp rett før reisen skal starte, sier ekspertene.

VÆR TIDLIG UTE: For å få den billigste turen for deg og familien, bør du ikke vente med å kjøpe. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix
VÆR TIDLIG UTE: For å få den billigste turen for deg og familien, bør du ikke vente med å kjøpe. Foto: Shutterstock/ NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Vil du til syden i sommer, eller planlegger du en tur til varmere strøk i høstferien? I såfall, når bestiller du? I god tid i forveien eller venter du for å se om prisene senker seg nærmere avreise?

Dette er et dilemma som mange har, og Dinside har prøvd å få noen svar.

Tilbud og etterspørsel

Mange tror at det finnes et slags magisk tidspunkt å kjøpe sydenturer på for å få billigst mulig billett. Og endel vil hevde at det beste er å vente til avreisetidspunktet nærmer seg, for da blir prisene satt ned.

Og en gang stemte denne teorien, men ikke nå lenger, forklarer bransjedirektør for Virke Reise Utland, Sverre McSeveny-Åril.

- Nei, så enkelt er det dessverre ikke. Billettprisene styres av tilbud og etterspørsel. Det igjen bestemmes av hva som er populært, og hvor stor tilgjengelighet det er på destinasjonen.

Men det som kanskje er aller viktigst er sommerværet vårt, forklarer McSeveny-Åril.

- En periode så var det god tilgang på billetter til sydligere strøk, fordi somrene her hjemme var så gode. Det gjorde at billettene ble billigere, rett og slett fordi færre ville reise andre steder på ferie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer