Slik beveger undergrunnen i London seg

Sjelden lenge å vente på en tube...

Foto: Traintimes.org.uk
Foto: Traintimes.org.uk Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Har du vært i London og tatt undergrunnen, har du sikkert latt deg forvirre og imponere av det store underbrunnsnettet byen har.

Og det er klart London må ha et stort og velutbygd undergrunnsnettverk. Det bor tross alt nesten åtte millioner mennesker i byen, 12 millioner hvis man tar med områdene rett utenfor.

Det er sjelden man må vente mer enn fem minutter på neste undergrunn når man har kommet seg ned til perrongen. Ofte er det ikke mer enn 2-3 minutter mellom hver avgang.

Dette betyr naturlig nok at undergrunnsnettet er ganske travelt. Og for å illustrere dette, har en londoner faktisk tatt seg bryet med å lage en live-applikasjon som viser hvor de forskjellige togene befinner seg akkurat der og da.

På kartet kunne jeg faktisk også se at undergrunnen beveger seg i rasende fart under Hyde Park, på vei mellom Hyde Park Corner og Queensway. Hmmm... dette er merkelig, for det går jo ingen undergrunnslinje mellom de to stasjonene? Hvis det faktisk er et tog, og ikke bare en feil på kartet, må det finnes et lukket spor som går under parken og brukes for å transportere togene fra en linje til en annen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer