Slik blir årets juletrafikk

Mens Avinor venter en nedgang i antall reisende på flyplassene, tror Vegvesenet at juletrafikken på veiene ikke blir så annerledes i år.

Oslo 20191111. 
Snø skaper kaos på E-18 ved Vækerø inn mot Oslo mandag morgen. Brøytemannskaper har problemer med å holde motorveien fri for snø.
Foto: Lise Åserud / NTB
Oslo 20191111. Snø skaper kaos på E-18 ved Vækerø inn mot Oslo mandag morgen. Brøytemannskaper har problemer med å holde motorveien fri for snø. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juleferien nærmer seg, og mange nordmenn planlegger å reise hjem til jul.

Årets jul er preget av corona, og Avinor forventer en nedgang i antall reisende på rundt 80 prosent sammenlignet med i fjor.

Noen dager blir likevel mer hektisk enn andre, og det er som regel fredag før jul som er travlest.

– Fredag ser det ut til at det blir travlere fra klokken 14 og utover på Gardermoen. Vi merker at det er mer folk der nå enn det har vært de siste ukene, men vi er godt forberedt, sier markeds- og kommunikasjonssjef Cathrine Fuglesang Framhol i Avinor.

Avinor regner med flest reisende fredag med rundt 20 000 passasjerer. Til sammenligning reiste nesten 100 000 passasjerer samme dag i fjor.

Har satt opp ekstrabusser

Også Vy forbereder seg på økt trafikk fredag, og melder at en del avganger begynner å bli utsolgte.

Spesielt busstilbudet som kom i høst, blir hyppig brukt: Reisende fra Oslo tar første del med tog til Lillehammer, og buss videre til Trondheim. Her er det satt opp ekstrabusser hele julen.

Kommunikasjonssjef i Vy, Gina Scholz, sier likevel at de har god kapasitet og at de ser at reisende er flinke til å spre seg utover flere dager.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer