Slik blir barna stille på flytur

Lei av hyling og skriking? Dette skal hjelpe.

GRINETE: Det er fort gjort at ungen gråter på flyreise. I denne artikkelen får du tips til hvordan du kan unngå dette. Foto: Per Ervland
GRINETE: Det er fort gjort at ungen gråter på flyreise. I denne artikkelen får du tips til hvordan du kan unngå dette. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De aller fleste har opplevd skrikende snørrunger på flyet. Og det er like slitsomt uansett om det er er din egen, eller om det er nabopassasjeren sin.

Ikke bare må du sitte på verdens vondeste flysete i mange timer, og må gumle i deg smakløs flymat, men i tillegg holder en liten småtass på å rakne trommehinnene dine med sine hysteriske hyl, tett fulgt av hyperventilering og krokodilletårer.

Er du enig i dette? Dette er det mest irriterende ved å fly

Bruk nesedråper

Antakelig er det dotter i ørene som får små barn til å skrike så høyt. Og det er ikke uten grunn:

– Dette kan gjøre forferdelig vondt, sier lege Gunnar Hasle ved Reiseklinikken i Oslo, til DinSide.

Han har veldig tro på nesedråper som «medisin» mot dotter i ørene.

– Ta nesedråper i god tid før du lander, gjerne start en halvtime før. Det er viktig å ligge med hodet på den siden som du har sprayet i neseboret, for at sprayen skal nå frem til det stedet hvor øretrompeten munner ut i nesehulen, råder Hasle.

Klikk her og se hvorfor du får dotter i ørene.

Ellers råder han litt større barn til å lage overtrykk i nesen. Dette gjøres ved å klemme neseborene sammen, samtidig som at du holder munnen igjen, og presser luft opp i nesesvelgrommet, også kjent som Valsalvas manøver. Det kan også hjelpe å svelge og å bevege kjeven fra side til side.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer