Slik blir corona-sommeren

Fortsatt må du ha coronasertifikat for reiser i EU, men eksperter spår at reiserestriksjonene løsnes enda mer før sommeren.

DMRØMMEN: Mange drømmer om sol og varme sørover i Europa i sommer, slik som disse turistene ved Bracciano-sjøen i Italia. Slik tror ekspertene at coronasommeren blir. Foto: Amer Ghazzal/Shutterstock/NTB
DMRØMMEN: Mange drømmer om sol og varme sørover i Europa i sommer, slik som disse turistene ved Bracciano-sjøen i Italia. Slik tror ekspertene at coronasommeren blir. Foto: Amer Ghazzal/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To år med norgesferie gjør at mange nordmenn drømmer om Solkysten og lange sandstrender. Men hvordan blir coronasommeren for reisehungrige nordmenn?

- Jeg vil tro at om to måneder, når omikron har rast fra seg, så vil det ikke bli noen restriksjoner. Europa vil åpnes opp, sier Gunnar Hasle, lege og innehaver av Reiseklinikken.

Han tror mange fortsatt vegrer seg for å bestille reise – i frykt for at de må avlyse reisen ved en positiv test. Hasle spår at dette vil endre seg framover.

- Flere land vil følge etter

- Vi kan ikke holde fast ved restriksjoner i all evighet. Nå har etter hvert alle fått tilbud om en tredje dose, og hva skal vi vente på da? Nå får det briste eller bære. Det har norske regjeringen tatt konsekvensen av, og jeg tror flere land vil følge etter.

Frode Forland, fagdirektør for smittevern i Folkehelseinstituttet (FHI), sier til Dagbladet at det er stadig under diskusjon mellom landene i EU hvor lenge innreisereglene skal vare. Han har selv deltatt på diskusjonene og forteller at det er sannsynlig at disse endres før sommerferien er her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.