Norse Atlantic Airways

Slik blir det nye lavprisselskapet

Her blir det mye «gamle Norwegian», skriver nettavis.

SATSER PÅ FLY: En rekke kjente investorer, med gründer Bjørn Tore Larsen i bemanningsselskapet OSM i spissen, starter et lytt lavprisflyselskap. Tidligere Norwegian-sjef Bjørn Kjos er også med på laget. Foto: skjermdump/flynorse.com
SATSER PÅ FLY: En rekke kjente investorer, med gründer Bjørn Tore Larsen i bemanningsselskapet OSM i spissen, starter et lytt lavprisflyselskap. Tidligere Norwegian-sjef Bjørn Kjos er også med på laget. Foto: skjermdump/flynorse.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag 15. mars ble det kjent at gründer Bjørn Tore Larsen i bemanningsselskapet OSM starter et lytt lavprisflyselskap sammen med flere andre investorer.

Larsen har, blant annet, fått med seg to andre «Bjørner», nemlig Norwegian- gründerne Bjørn Kjos og Bjørn Kise.

De skal altså nå satse på langdistanseflyginger gjennom lavprisselskapet Norse Atlantic Airways.

Mye «gamle Norwegian»

Foreløpig vet vi ikke så mye om dette nye lavprisselskapet for flyreiser, men Flysmart24.no har samlet noen av de trådene som selskapet selv dels har bekreftet og andre forhold.

Her blir det mye «gamle Norwegian», skriver nettavisen. Det er nemlig slik at alle flyene Norse Atlantic skal fly med skal være de gamle langdistanseflyene til Norwegian.

Det er gjort avtale om åtte av flyene allerede, men selskapet skal ha tolv totalt, ifølge investorene. Bjørn Tore Larsen sier det er meningen å starte med fire fly.

Overtar seteoppsett, sparer penger

Dermed må altså Norwegians gamle Dreamlinere «bare» males om, som E24 skriver.

Til økonominettavisen sier gründer Larsen at når de skal lease flyene som Norwegian leaset tidligere, overtar de samme konfigurasjon (seteoppsett).

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.