Slik blir du flyvert

Veien til jobb i lufta går via flyselskapene.

Publisert
Sist oppdatert

Både Braathens og SAS kjører egne kurs for opplæring av kabinpersonale. Hos Braathens har kursene 4 – 5 ukers varighet. Opptakskravet er minstealder på 23 år, høyde mellom 160 og 190 centimeter og god allmennutdanning. Det stilles høye krav til engelskkunnskaper og det er et pluss om du snakker flere språk. God helse, godt syn – du må ikke være avhengig av å bruke briller eller linser – svømmeferdigheter, god serviceinnstilling og arbeidserfaring fra serviceyrke. Det kreves personlig modenhet og fleksibilitet. Mannlige søkere må ha avtjent verneplikten, eller ha denne avklart. Det er inntak etter behov.

Kabinpersonale

SAS har opplæring av kabinpersonale i København, Stockholm og på Gardermoen. Opptakskrav til opplæring som flyvert eller flyvertinne, er god allmennutdanning, meget god kunnskaper i muntlig og skriftlig engelsk, god kunnskaper i tysk, fransk eller spansk. Det er en fordel å kunne flere språk. Det kreves ellers praksis i serviceyrke, for eksempel i reiselivsnæringen, servering eller sykepleie.

Stuert

Kvalifikasjonskravet for opplæring til stuert er god allmennutdanning og god kunnskap i engelsk muntlig og skriftlig. Det er en fordel å kunne flere språk. Noen års erfaring fra kokk- eller servitøryrket - helst fagbrev - er ønskelig. I SAS må en være mellom 20 og 28 år, ha en høyde mellom 160 og 190 centimeter, og god helse. Menn må ha avtjent eller avklart verneplikten. Etter et visst antall år kan man bli purser. Behovet for nyrekruttering varierer, og på SAS`nettsted står det å lese at selskapet inntil videre ikke vil rekruttere nye medarbeidere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer