Slik blir du sikrere på reise

Jada, bremsespor i trusa kan faktisk sikre verdisakene dine. Se bare her.

Ok, dette er ekkelt! BriefSafe er imidlertid en god idé ... For hvem vil vel rote gjennom disse ubeskrivelig ulekre underbuksene? Tipper pengene og andre verdisaker får ligge i fred ... Pris er oppgitt til 19,99 dollar hos Spyville.com, eller 126 kroner før gebyrer. Foto: Per Ervland
Ok, dette er ekkelt! BriefSafe er imidlertid en god idé ... For hvem vil vel rote gjennom disse ubeskrivelig ulekre underbuksene? Tipper pengene og andre verdisaker får ligge i fred ... Pris er oppgitt til 19,99 dollar hos Spyville.com, eller 126 kroner før gebyrer. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med verdisakene beskyttet kan du ta det rolig i ferien. I alle fall roligere. Sikre pengene, sikre passet, sikre kredittkortene (tyver kan tømme kontoen din på to minutter), sikre de andre verdisakene, sikre helsen og ikke minst: sikre ungene.

I fjor kom det frem tall som indikerte at en av ti nordmenn ble ranet på reise. Nordmenn er vant med en ærlighetskultur og tar ofte ikke de nødvendige forholdsreglene når de reiser. Det mente Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring og Europeiske Reiseforsikring i forbindelse med tidligere uttalelser til DinSide om norske turisters problemer i utlandet.

- På Gran Canaria og i Spania har vi det vi kaller kanarieffekten, hvor tyver følger norske charterfly og systematisk stjeler fra folk etter å ha sneket seg inn i ankomsthaller, charterbusser, innsjekk og i hotellresepsjonen, sa Vennesland.


5 forholdsregler for sikrere reise

1: Vesker som henger og slenger
Tyveri av penger og verdisaker fra magevesker er veldig vanlig. Oppbevar større summer på sikrere steder enn i ryggsekker, magevesker og håndvesker. Se flere produkttips i bildeserien ovenfor.

2: Deilig med risikabelt på stranda
Ikke ta med verdisaker på stranda - hvert år blir mange turister frastjålet saker mens de soler og bader seg.

3: Hvordan du ser ut og hva du gjør
Vold mot turister blir stadig grovere. Vær varsom i nye miljøer, ikke bær kostbare klær, smykker og verdisaker, gå sammen med noen du kjenner og stoler på, og for all del ikke bli overstadig beruset.

Les også: Jenter: Ikke la ferien bli et mareritt!

4: Når du ikke er der ...
Innbrudd forekommer både i leiligheter og hoteller - både på bakkeplan og høyere oppe i etasjene. Sikre verdisaker i safe om mulig. Ha også kopier av verdipapirer og pass i tilfelle tyvene likevel får tak på sakene dine.

5: Ingen røyk uten ild
Det er strenge regler for brannsikkerhet ved overnattingssteder i Norge og de andre nordiske landene. Også EU har et regelverk som skal ivareta brannsikkerheten til hotellgjester.

Det er ikke dermed sagt at alle overnattingssteder oppfyller disse kravene. Og reiser du i andre verdensdeler, skal du være klar over at mange land ikke har noe regelverk - eller at overnattingsstedene ikke er så nøye med å overholde reglene. Ta derfor med deg dette tipset:

Røykvarsleren du kan ta med på tur

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer