Kalender og helligdager 2021

Slik blir ferien 2021

Det kan knapt bli verre.

NESTE SOMMER? Vi vet ennå ikke om det vil være mulig å reise ut i verden til favorittstedene våre neste sommer, men fridagene og ferien kommer jo uansett. Og dessverre så kan det knapt bli verre enn i 2021, med tanke på de ekstra fridagene vi får som følge av offentlige helligdager. Foto: Shutterstock/NTB
NESTE SOMMER? Vi vet ennå ikke om det vil være mulig å reise ut i verden til favorittstedene våre neste sommer, men fridagene og ferien kommer jo uansett. Og dessverre så kan det knapt bli verre enn i 2021, med tanke på de ekstra fridagene vi får som følge av offentlige helligdager. Foto: Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For mange har nok både ferie og fridager hittil i 2020 vært ganske annerledes enn et normalår. Du kom deg kanskje ikke på hytta i påsken; 17. mai ble avlyst - og sommerferien ble kanskje heller ikke helt som vanlig.

Nå er jula snart over og nyttårsfeiring like om hjørnet, og du er muligens allerede i gang med å drømme om neste ferie – og hva gjelder neste års kalender:

Det kan nesten ikke bli verre …

Idealåret 2019

Om 2020 ser ut til å bli et dårlig år uten sidestykke på veldig mange områder, var 2019 et idealår med tanke på ferie og fridager.

Og ja, vi snakker altså om de ekstra ferie- og fridagene som kalenderen gir oss i form av offentlige helligdager som gir oss ekstra fri fra jobb.

I 2019 kunne vi nemlig kose oss med ti ekstra fridager i form av offentlige høytids- og helligdager - eller hele 12 dager dersom du i tillegg har fri hele julaften og nyttårsaften.

Det er det meste vi kan oppnå, om alle dagene faller best mulig.

Men fra 2019 går det bare nedover, og vi må helt til 2024 før vi får full pott på feriedagene igjen.

Ferieåret 2021: det verste på mange år

Så til det mange kanskje allerede lengter etter: ferien 2021.

Med maks uttelling av ekstra fridager i kalenderen, har du ti dager ekstra fri i løpet av året, som altså i 2019, og som kommer igjen i 2024.

 • I 2020 har vi åtte ekstra fridager - og til neste år blir det enda verre:
 • I 2021 har vi bare sju ekstra fridager - og det samme skjer i 2022.
 • I 2023 er vi oppe på ni ekstra fridager, før vi altså er på ti ekstra fridager igjen i 2024.

Jula 2021 blir krisedårlig med tanke på fridagene:

Julaften faller på en fredag, 1. juledag er en lørdag, 2. juledag er en søndag.

Og for deg som måtte lure: I 2027 blir det faktisk enda verre enn i 2021 og -22 Da blir det bare seks ekstra fridager som følge av de offentlige helligdagene i Norge - for da faller faktisk 17. mai og 2. pinsedag på samme dag. Og det samme skjer i 2032.

Slik er de offentlige høytids- og helligdagene i 2021:

 • 1. nyttårsdag: Fredag 1. januar
 • Påsken: Skjærtorsdag 1. april, langfredag 2. april, 2. påskedag mandag 5. april.
 • 1. mai/arbeidernes dag: Lørdag 1. mai
 • 17. mai: Faller på en mandag
 • Kristi himmelfartsdag: Torsdag 13. mai
 • 2. pinsedag: Mandag 24. mai
 • Jula 2021: Julaften faller på en fredag, 1. juledag er en lørdag, 2. juledag er en søndag.
 • Nyttår: Nyttårsaften er også en fredag, og 1. nyttårsdag en lørdag.

Syk i ferien?

Blir du syk i ferien, må du huske å gå til legen og få sykemelding. For med sykemelding har du nemlig rett på å få feriedagene tilbake ved en seinere anledning. I ferien skal du nemlig ha ferie og lade opp - ikke være syk.

Dette gjelder også dersom du bli syk når du er på reise - og da er det kanskje ekstra viktig å få legeerklæring om at du er syk:

For blir du syk på reise, kan du få erstatning for tapte feriedager fra reiseforsikringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer