Kalender og helligdager 2022

Slik blir ferien 2022

Like «dårlig» som i år, men gled deg til 2023.

FERIEN 2022: Du har ikke mange ekstra fridager i 2022, men kanskje kan ferieåret blir bedre enn det var i år. Foto: NTB/Shutterstock
FERIEN 2022: Du har ikke mange ekstra fridager i 2022, men kanskje kan ferieåret blir bedre enn det var i år. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi går snart inn i årets siste måned, og det er kun jul- og nyttårsfeiring som gjenstår før vi trer over til 2022.

Med 2021 snart i bakspeilet er det på tide å se fremover mot 2022 og det som mange håper blir et år preget av mer frihet og færre restriksjoner knyttet til coronapandemien, selv om det akkurat nå ser forholdsvis mørkt ut i store deler av Europa, inkludert Norge.

Kanskje det igjen blir norgesferie som gjelder?

Det gjenstår å se om det blir mer åpent og fritt store deler av året, men det vi vet er at når det gjelder fridager, blir 2022 like ille som 2021.

Bare se her:

  • I 2021 hadde vi bare sju ekstra fridager - og det samme skjer altså i 2022.
  • I 2023 er vi oppe på ni ekstra fridager, før vi er på ti ekstra fridager igjen i 2024.

Og ja, vi snakker altså om de ekstra ferie- og fridagene som kalenderen gir oss i form av offentlige helligdager som gir oss ekstra fri fra jobb.

For deg som måtte lure: I 2027 blir det faktisk enda verre enn i 2021 og 2022. Da blir det bare seks ekstra fridager som følge av de offentlige helligdagene i Norge - for da faller faktisk 17. mai og 2. pinsedag på samme dag. Det samme skjer i 2032.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer