Helligdager 2024

Slik blir ferien 2024

Neste år blir det ti ekstra fridager.

Vi går mot nytt år, og i den anledning har vi sett på hvor mange feriedager man får i 2024. Video: Jenny Emilie Aas Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et nytt år går mot slutten, og har du savnet fri- og helligdager kan du se fram til den siste uka av året. For det har nemlig ikke vært en høytids- eller helligdag siden pinsen, som var i starten av juni, men nå er det ikke lenge til neste gang.

Uke 52 kan du nemlig se fram til to helligdager - nemlig 1. og 2. juledag - mens 2024 starter med en fridag: 1. nyttårsdag.

Det kjedelige for alle som har fri julaften, er at den i år landet på en søndag, og det samme skjer dermed med nyttårsaften.

Neste år blir det heldigvis bedre.

Ti ekstra dager

Da får du intet mindre enn ti ekstra fridager - mot ni i år.

Året starter godt for dem som er glad i litt ekstra fri, med 1. nyttårsdag på en mandag.

Deretter kommer neste runde i påska, som er i slutten av mars. Da faller skjærtorsdag og langfredag på henholdsvis 28. og 29. mars. deretter følger 2. påskedag 1. april.

Neste runde med røde dager er i mai. 1. mai er en onsdag, mens Kristi himmelfartsdag er 9. mai.

I forbindelse med Kristi himmelfart kan du - som vanligvis har fri denne dagen - ta ut én fridag og få en skikkelig langhelg fra torsdag til søndag.

Uka etter er det også store muligheter, for da er det nemlig Norges nasjonaldag, 17. mai, som i 2024 kombineres med pinse. 17. mai faller på en fredag og følges av pinsehelga som avsluttes mandag 20. mai med 2. pinsedag. Også her kan dem som ikke jobber på helligdager, se fram til en god og lang helg.

En god jul

Det er godt med helligdager i mai, og det er lurt å bruke dem godt, men du gjør lurt i å spare noen dager til jula.

For juleuka ser lovende ut.

Du tenker kanskje at julaften faller på mandag i 2024 ettersom den i på en søndag i år, men siden det er skuddår forskyves dagene med én dag etter 29. februar.

Dermed er julaften 2024 på en tirsdag, mens 1. og 2. juledag følger etter på onsdag og torsdag. Samtidig er nyttårsaften på en tirsdag og 1. nyttårsdag i 2025 på en onsdag.

Hvis du vanligvis ikke jobber julaften og nyttårsaften, eller noen av de andre helligdagene, kan du bruke bare tre fridager for å ta fri i hele 12 dager. Fra lørdag 20. desember til onsdag 1. januar.

Dette ved å ta ut fri 23., 28. og 30. desember.