Slik blir ferien i 2013

I år får du god tid til å feire nasjonaldagen, og du kan få en lang juleferie.

I år kan du feire nasjonaldagen uten å bekymre deg for jobb dagen etter.  Foto: Colourbox.com
I år kan du feire nasjonaldagen uten å bekymre deg for jobb dagen etter. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er nå inne i 2013, og har tilbakelagt 2012 på hver vår måte. Ferien er over for de fleste, men fortvil ikke. Nye feriedager er i vente, ettersom de fleste av årets helligdager faller på hverdager i 2013.

Ekstralang helg i mai

17. mai faller i år på en fredag. Altså kan man feire nasjonaldagen uten å tenke på at man må på jobb neste dag. Men ikke nok med dette, du får enda lenger fri denne helgen. Dette fordi 2. pinsedag faller på mandag 20. mai. Du har altså fri fra og med torsdag etter jobb eller skole, og må ikke tilbake igjen før tirsdag, om du ikke jobber i turnus eller skiftordninger. Ordentlig langhelg med andre ord!

Dessuten faller både 1. mai og Kristi himmelfartsdag på hverdager. 1. mai er i år på en onsdag, mens "himmelspretten" er torsdag 9. mai.

Les også: Slik får du ny ferie om du blir syk

Spar opp tre feriedager for ekstra lang juleferie

Om du ikke jobber jul- og/eller julaften har du mulighet til å skaffe deg en lang juleferie. Dette fordi julaften i år er på en tirsdag, og 1. og 2. juledag er onsdag og torsdag. Er du smart, sparer du opp to feriedager, som du kan bruke på mandag og fredag, og du får dermed en hel uke juleferie.

Nyttårsaften er dermed ikke før tirsdag uken etter, så har du mulighet til å ta en feriedag til – får du plutselig enda lenger ferie.

Så mye ferie skal du ha om sommeren

Også mer ferie i 2013

Det er også flere feriedager å glede seg til i det nye året. Vinterferien er den første som står for tur, allerede i februar. Den varierer fra fylke til fylke, og det er ikke sikkert alle som er i jobb har mulighet til å ta seg fri da. Trøsten kan være at påskeferien er rett rundt hjørnet. Den starter nemlig 28. mars og varer til og med 1. april.

Sommerferien i skolene starter mellom 19. og 21. juni, og varer i cirka to måneder.

Høstferien for noen er i uke 40, fra 30. september til 4. oktober. For andre er den i uke 41, som er fra 7. til 11. oktober.

Lurer du på når skoleferien for ditt fylke er? Sjekk med vår skoleferieoversikt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer