Slik blir ferien i 2014

I år blir det siste sjanse for å makse juleferien, på mange år.

SISTE SJANSE: Det er når julaften faller på en mandag, tirsdag eller onsdag at du får de lengste juleferiene. I 2014 faller julaften på en onsdag. Det betyr at det er siste sjanse på mange år, for en lang juleferie kun ved hjelp av få fridager. Foto: Colourbox
SISTE SJANSE: Det er når julaften faller på en mandag, tirsdag eller onsdag at du får de lengste juleferiene. I 2014 faller julaften på en onsdag. Det betyr at det er siste sjanse på mange år, for en lang juleferie kun ved hjelp av få fridager. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nytt år - nye muligheter. Vi skriver 2014, og de fleste av oss har i alle fall 25 blanke, frie feriedager å se fram til. Hvordan kan du bruke dem best mulig for å få mest mulig fri totalt?

Ferieloven gir deg rett til totalt 25 dager ferie i løpet av arbeidsåret. Tre av disse ukene skal du kunne ta ut i løpet av sommerhalvåret, og du kan kreve tre uker sammenhengende ferie i perioden 1. juni til 30. september.

Er du smart, utnytter du noen av feriedagene dine i sammenheng med øvrige fri-og helligdager - for lengre sammenhengende ferie.

Slik blir ferien i 2014

For deg som allerede nå begynner å tenke på hvordan du skal legge opp neste års ferie for å få maks utbytte av feriedagene, ser det slik ut:

 • 1. nyttårsdag er på en onsdag. Det er vel for seint å legge den helt store planen rundt avvikling av jule- og nyttårsferien, men har du allerede hatt fri i jula samt legger du til enda to feriedager på slutten av jule- og nyttårsferien, kan du altså nyte 16 dager fri kun ved hjelp av fem feriedager. Merk at det kun er to av disse dagene som går på feriebudsjetter for 2014.

 • For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

  Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

  Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer