Slik blir ferien i Norge billig

En norgesferie trenger ikke ruinere deg. Her er tipsene.

Flotte ferieopplevelser venter deg i Norge. Her fra Aurlandsfjorden. Foto: Pål Bugge/Innovasjon Norge
Flotte ferieopplevelser venter deg i Norge. Her fra Aurlandsfjorden. Foto: Pål Bugge/Innovasjon Norge Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge er ditt nærmeste ferieland, og dessuten spekket av opplevelser og natur som er så vakker at du blir målløs. "Det er for dyrt," tenker kanskje du. Og ja, Norge er ikke akkurat noe lavprisland. Men det finnes triks som vil gjøre at norgesferien din ikke sluker alle feriepengene.

Her er noen tips:

Billig transport

Har du egen bil, er det antageligvis dette du velger når du skal avsted på norgesferie. Det er jo aller mest lettvint og greit. Trenger hjelp til å velge ruten? Bruk Statens vegvesens ruteplanlegger.

Se bilder fra Norges vakreste veier

Har du ikke bil, og ikke har lyst til å leie en, så finnes det mange alternativer. NSB har enveisbilletter ned i 199 kroner, men da bør du bestille tidlig. Lavprisekspressen busser deg mellom Oslo-Kristiansand, Oslo-Trondheim, Oslo-Stavanger til hyggelige priser (under Hovefestivalen har de egne avganger dit fra Oslo og Stavanger). Er du tidlig ute, kan du få billett ned i 49 kroner. Nor-Way Bussekspress har ruter omtrent til hver krik og krok av landet. Prisene varierer avhengig av reiselengde.

Tenger du hjelp til å vite hva slags transportselskaper som busser, toger, flyr eller seiler deg dit du skal? Sjekk www.ruteinfo.no for fylkesvis oversikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer