Slik blir fremtidens reisevaner

Hvordan vil vi reise i det neste tiåret?

Vi vil fortsette å resie langt neste tiår også. Foto: Vivek Chugh
Vi vil fortsette å resie langt neste tiår også. Foto: Vivek Chugh Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi nærmer oss et nytt tiår. Hvordan vil det se ut på reisefronten? Vil vi fortsatt foretrekke å reise på chartertur til en solseng ved Middelhavet, eller er det andre reiser som frister mer?

11.000 skandinaver, briter, tyskere og nederlendere ble spurt i en undersøkelse gjennomført av Kairos Future, skriver svenske Dagens Nyheter. Enkelte trender peker seg ut:

Sprer feriene hele året

Tradisjonelt sett har vi skandinaver lagt hoveddelen av ferien til sommeren - gjerne flere uker i strekk. Dette mønsteret er i ferd med å forsvinne. Vi legger i større grad feriene til andre deler av året, og stykker det hele opp mer. Typisk er det at man tar et par uker om sommeren, så sparer en eller to uker til å reise langt vekk om vinteren, eller til å reise på skiferie i Alpene, for eksempel.

Vekk fra kjempehotellene

De store hotellresortene vil etter sigende få mindre apell fremover. Folk vil heller velge små og uavhengige hoteller. Denne trenden har for så vidt begynt allerede, og flere av charterselskapene har slengt seg på og tilbyr nå mindre boutiquehoteller i tillegg til de store turisthotellene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer