Hotellferie

Slik blir hotellfrokosten nå

Glem overdådige frokostbuffeter. Slik vil hotellene løse hotellfrokosten.

GLEM FROKOSTBUFFETEN: Fristende hotellfrokost fra bugnende frokostbuffet er en av de store gledene ved å bo på hotell for mange. På grunn av coronapandemien er frokostbuffetene borte - og du må forberede deg på en annerledes hotellfrokost. Foto: Kristin Sørdal
GLEM FROKOSTBUFFETEN: Fristende hotellfrokost fra bugnende frokostbuffet er en av de store gledene ved å bo på hotell for mange. På grunn av coronapandemien er frokostbuffetene borte - og du må forberede deg på en annerledes hotellfrokost. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norske myndigheter har lenge sagt at vi må forberede oss på norgesferie i år, og ifølge flere meningsmålinger er det mange som nå gjør akkurat dette. Mange tenker å feriere hjemme eller på hytta, men det er også en del som tenker seg på bilferie.

Tenker du å overnatte på hotell, kan du gjøre noen luksuskupp nå. Husk også at hotellopplevelsen nå også er påvirket av coronatiltak - slik at den nok ikke er helt slik du kjenner den fra før.

Dette gjelder ikke minst hotellfrokosten.

Prisvinnende buffé fjernet

Bugnende frokostbuffet er noe som er en del av varemerket til både norske og nordiske hoteller. Hvert år kåres også den beste norske hotellfrokosten, noe som også vitner om hvor viktig akkurat denne delen av hotellopplevelsen er for norske hoteller og deres gjester.

I 2019 vant Scandic Hotel Nidelven, for 13. gang på de siste 14 årene. Scandic er også den hotellkjeden med flest hoteller i toppen av kåringen.

Men denne delen av hotellopplevelsen er foreløpig satt på pause og erstattes av en annen type frokostservering.

- Scandic har lenge vært ledende på frokost i Norge, og vi har en klar ambisjon om å være det i fortsettelsen. Akkurat nå er det imidlertid hensynet til smittevern som er styrende, og derfor har vi midlertidig tatt bort vår prisvinnende buffé til fordel for andre og tryggere løsninger, forteller Morten Malting, distriktsdirektør for Scandic i Oslo og fungerende F&B-direktør.

Scandic: Frokosttallerken

I tiden fremover vil Scandic tilby frokosttallerken til sine gjester:

Norgesferie

Fortell hvilke steder man bør besøke når man er på norgesferie!

Del din favoritt

- Vi jobber med å utvikle en skreddersydd frokosttallerken som skal være klar i løpet av kort tid, og som kan inntas i restaurantene våre. For gjester som vil innta maten på rommet eller andre steder, tilbyr vi en frokostpose, sier han videre.

Frokosttallerkenen som skal serveres hos Scandic vil ifølge Malting bestå av et utvalg frokostfavoritter - og det vil gjøres tilpasninger for de med allergier, intoleranser og vegetarianere.

- Frokosttallerkenen er ikke helt satt, men det er et utvalg av frokostfavoritter som ost, skinke, brie, salat, tomater, agurk, leverpostei, eggerøre/omelett, italiensk salat, kokt egg, laks og annet. I tillegg har vi ferskt brød, croissanter, muffins, singelpakket majones og syltetøy, samt müsli, yoghurt, frukt og så videre, forteller Malting i en e-post til Dinside.

Nordic Choice: - Frokostbuffeten er på pause

Kristina Breivik, kommunikasjonsrådgiver i Nordic Choice Hotels, sier til Dinside at frokostbuffeten er satt på pause.

- For mange er hotellfrokosten selve høydepunktet med hotelloppholdet, men siden myndighetene fraråder matservering fra buffé av smittevernhensyn, er den tradisjonelle buffetfrokosten satt midlertidig på pause. I mellomtiden tilbyr hotellene våre gode frokostalternativer enten med bordservering eller friskt tilberedt frokost på tallerken eller i porsjonspakninger, sier Breivik.

Hun sier videre at hotellene løser frokosten på ulike måter, men at gjestene ved for eksempel The Hub i Oslo får bestille det de ønsker fra et utvalg av presenterte muligheter:

- Ved The Hub får gjestene får se på et utvalg ulike retter i trygg avstand og bestiller deretter det de ønsker fra betjeningen - og får så frokosten sin servert på tallerken, forteller Breivik.

- Hotellene vil løse frokostservering på ulikt vis, så det vil finnes mange varianter. Det viktigste er at smittevernhensyn ivaretas, understreker hun.

HVA ER BEST: På ferie har du flere muligheter når du skal velge deg et sted å bo, og da Dinside besøkte Gran Canaria, prøvde vi både all inclusive, airbnb og leilighet - her er vår dom. Vis mer

Radisson: Take-away

Hotelldirektør Tomi Meriläinen ved Radisson Blu Scandinavia Hotel, Oslo, sier til Dinside at frokostbuffeten vil være borte en stund, på grunn av myndighetenes smittevernregler samt Scandics egne retningslinjer for smittevern.

- Vi er stolte av vårt frokosttilbud og vil tilby et produkt av høy kvalitet og samtidig et trygt tilbud til våre gjester. Frokosten blir individuelt pakket, sier Meriläinen.

Han forteller at gjestene nå til å begynne med vil bli tilbudt et take-away-alternativ som inkluderer en sandwich, yoghurt med granola, sjokoladebrød og frukt sammen med fersk kaffe, te og juice.

- Det vil være de mest populære alternativene som blir tilgjengelig, for å møte forskjellige smaker og kostholdsbehov, sier han, og legger til at de senere vil vurdere muligheten for å servere et varmt kontinental frokostprodukt med klassiske alternativer.

Hvordan frokosten vil bli servert i sommer, sier han imidlertid det er for tidlig å si noe om.

- Foreløpig er det for tidlig å si hvordan sommerfrokosten vil se ut. Vi overvåker situasjonen veldig nøye og vil tilføre nye alternativer etter hvert som det blir mulig, sier Meriläinen til Dinside.

Hva gjelder hvor du kan innta frokosten, sier Meriläinen at du i tillegg til å kunne spise på rommet også vil kunne spise frokosten din i restaurantområdet ved siden av hotellobbyen og at det vil være en dedikert plass for gjesten å sette seg ned med morgenkaffen.

Thon hotels: À la carte

Trine Lise Hedemann, informasjonskonsulent i Thon Hotels, sier til Dinside at de har en meny med ulike frokosttallerkener man kan velge mellom, fra en spesiallaget à la carte-frokostmeny.

- Gjester kan velge mellom flere ulike alternativer hvor vi blant annet tilbyr egg og bacon, croissant og pålegg, laks og eggerøre eller yoghurt, granola og frukt – alt serveres med godt tilbehør og lokale tilpasninger. Her er det noe for enhver smak, og våre kokker er opptatt av å gi gjestene våre en god start på dagen, sier Hedemann.

Hun legger til at mange av Thon-hotellene også tilbyr egne barnemenyer og at de også tilrettelegger for eventuelle allergier.

À LA CARTE-FROKOST: Slik kan frokosten på et Thon-hotell se ut nå, når frokostbuffeten er fjernet for en stund. Bildet er Thons eget, og er fra Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo. Foto: Thon Hotels
À LA CARTE-FROKOST: Slik kan frokosten på et Thon-hotell se ut nå, når frokostbuffeten er fjernet for en stund. Bildet er Thons eget, og er fra Thon Hotel Rosenkrantz i Oslo. Foto: Thon Hotels Vis mer

- Ikke så attraktivt lenger

Christopher Anderson, professor ved Cornell Universitys hotellfaglinje i New York, har uttalt til CNN at han ikke er helt sikker på at hotellfrokosten eller andre typer bufféer noensinne vil komme tilbake etter covid-19.

- Jeg tror nettopp vår bevissthet om smitteoverføring nå kommer til å bli økt og slik ... selv om det kan være trygt og det kanskje ikke er en pandemitrussel, så er det kanskje psykologisk sett ikke så attraktivt lenger, sier Anderson til CNN.

Han tror forhåndspakkede ta-med-løsninger vil være løsningen i nær fremtid.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer