Slik blir skiferien billigere

Sparetips for deg som vil stå i bakken i vinter.

Står du ikke så mye på slalom? Da er det antagelig greiest å låne ski av venner, eller leie på skisenteret. Foto: Elisabeth Dalseg
Står du ikke så mye på slalom? Da er det antagelig greiest å låne ski av venner, eller leie på skisenteret. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er midt i skisesongen, og forholdene er supre ved så og si alle skisentrene i landet.

Alpinsporten er populær her til lands, men det er absolutt ikke den billigste sporten du kan drive med. Utstyret er dyrt, heiskortet er dyrt, overnattingen koster, og det gjør også matstoppen i bakken.

Dersom du lever på litt stramt budsjett i vinter, men likevel har lyst til å ta deg en tur, så kan du få med deg noen råd som gjør skiferien din i hvert fall litt billigere.

Skiene

Har du ikke egne ski, er det opplagt billigste selvsagt å prøve å få låne noen av noen venner (det bør være en som er omtrent like høy som deg og veier omtrent det samme). Skisentrene leier også ut ski, og da kan det være billigere å bestille skileie på forhånd. Du får litt avslag på prisen, og risikerer ikke at det ikke finnes ski som passer deg når du ankommer. Husk at det som regel er billigere å leie over flere dager enn bare en.

Vil du kjøpe? Dersom du bare er en hobbyalpinist kan du kjøpe brukt. De ivrigste bytter skiene sine hver sesong, og selger de gamle til hyggelig pris, for eksempel gjennom Finn.no. Aner du ikke noe om hva slags lengde du trenger, så gå til en sportsforretning og forhør deg først. (Les også en liten guide om forskjellige ski her.)

Heiskortet

Mange skisentre gir deg en liten rabatt hvis du kjøper heiskortet på nett på forhånd. Det er ikke så mye å snakke om, ofte ikke mer enn en tier mindre for dagskortet, for eksempel. Men alle monner drar. Vent til værmeldingen kan fortelle hvordan forholdene blir før du kjøper heiskort. Er det meldt dårlig vær, er det kanskje lite sannsynlig at du vil stå i bakkene tre dager på rad. Se vår oversikt over heiskortpriser her.

Og du - spar på selve plastkortet - det kan du bruke også neste gang du skal på ski i samme anlegg, så slipper du å punge ut med rundt en femtilapp ekstra for et nytt.

Overnatting

Gode tilbud akkurat nå

Kvitfjell gir halv pris på overnatting i alle hytter og leiligheter helgen 5.-7. februar. Sjekk nettsiden for mer info.

Hafjell presenterer hver uke helgens go'bit, som de kaller det. Denne uken dreier det seg om en 8-mannshytte rett ved bakkene til 3.800 kroner for helgen 5.-7- februar.

Frem til 12/2 kan du i midtuken bo på Thon Hotel Vestlia på Geilo til redusert pris. Det koster fra 570 kroner per person per natt - med frokost og heiskort inkludert. I perioden 8/3 til 26/3 koster det fra 610 kroner per person.

Trysil har Trysil-Knut Hotell tilbud på dobbeltrom helgen 12.-14. februar. Totalprisen er 2490 kroner, mot normalt 2890 kroner.

Vil du på ski i vinterferien? Hemsedal gir 30 prosent rabatt på leie av et utvalg hytter og leiligheter i uke 7, 8 og 9.

Det finnes mange flere tilbud ved de forskjellige skisentrene. Gå inn på nettsidene og se.


Jo tidligere du bestiller, jo flere overnattingsmuligheter kan du velge mellom - men da er det sjelden tilbud. Kan du reise på skiferie i uken? Da er prisene betydelig lavere enn i helgen. Jo flere dere er som bor sammen, jo billigere blir det per hode. En hytte med plass til åtte gir billigere stykkpris en en hytte med tilsvarende standard og bare plass til fire.

Jo lenger unna selve bakkene, jo billigere er overnattingen. Dersom det ikke gjør noe å måtte kjøre i 15 minutter for å komme til heisene, er dette et fint alternativ. (Husk - da at noen må holde seg edru på afterski!)

Det finnes også restplasser på overnatting ved skisentre. Kan du reise i siste liten, er dette et alternativ. På Skiinfo.no ser du en oversikt over tilgjengelige restplasser. Disse tilbys med rabatter på 25-50 prosent. (Priseksempel: Tre netter for prisen av to på Bardøla Hotell på Geilo koster fra 2.180 kr per person.)

Ellers har de fleste skisentrene informasjon om siste liten-tilbud på sine nettsider. Sjekk nettsidene til skisenteret du vil reise til og se hvilke tilbud som dukker opp.

Aller billigste overnattingsmulighet er som regel campinghytte. Sjekk ut nærmeste campingplass til skisenteret du vil dra til. (Priseksempel: En campinghytte med eget bad og plass til seks personer i Hemsedal koster rundt 3.300 kroner å leie en helg.)

Mat og drikke

Prisene på skikafeene er relativt stive, men du har ikke så mange andre muligheter dersom du ikke bor nærme nok til å dra til hytta og spise lunsj. Litt av hyggen er jo også å ta en pause på kafeen i løpet av dagen, og treffe på andre skientusiaster. Men sørg for å spise en skikkelig frokost før du drar, og ta med en Kvikklunsj eller lignende i lommen hvis du blir småsulten før lunsjtid. Kanskje du skal pakke med en Rett i koppen også? Dersom du kjøper noe annet i kafeen, får du sikkert en kopp varmt vann i tillegg, dersom du smiler pent.

I fjor prissjekket vi skikroene på de største skisentrene. Sjekk prisene her, og vær obs på at de godt kan ha hoppet opp fra i fjor.

Dra til Sverige

Svenske skisentre fremstår som rimeligere enn de norske fordi den svenske kronen er svak for tiden (100 sek = 81 nok). Dermed er heiskort, skileie, overnatting og mat og drikke billigere ved svenske skianlegg enn ved norske. De tre mest åpenbare skisentrene du kan vurdere er Riksgränsen, Åre og Sälen.

Har du noen gode sparetips du vil dele med andre? Skriv i debattforumet under.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer