Slik blir skiferien billigere

Sparetips for deg som vil stå i bakken i vinter.

Står du ikke så mye på slalom? Da er det antagelig greiest å låne ski av venner, eller leie på skisenteret. Foto: Elisabeth Dalseg
Står du ikke så mye på slalom? Da er det antagelig greiest å låne ski av venner, eller leie på skisenteret. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi er midt i skisesongen, og forholdene er supre ved så og si alle skisentrene i landet.

Alpinsporten er populær her til lands, men det er absolutt ikke den billigste sporten du kan drive med. Utstyret er dyrt, heiskortet er dyrt, overnattingen koster, og det gjør også matstoppen i bakken.

Dersom du lever på litt stramt budsjett i vinter, men likevel har lyst til å ta deg en tur, så kan du få med deg noen råd som gjør skiferien din i hvert fall litt billigere.

Skiene

Har du ikke egne ski, er det opplagt billigste selvsagt å prøve å få låne noen av noen venner (det bør være en som er omtrent like høy som deg og veier omtrent det samme). Skisentrene leier også ut ski, og da kan det være billigere å bestille skileie på forhånd. Du får litt avslag på prisen, og risikerer ikke at det ikke finnes ski som passer deg når du ankommer. Husk at det som regel er billigere å leie over flere dager enn bare en.

Vil du kjøpe? Dersom du bare er en hobbyalpinist kan du kjøpe brukt. De ivrigste bytter skiene sine hver sesong, og selger de gamle til hyggelig pris, for eksempel gjennom Finn.no. Aner du ikke noe om hva slags lengde du trenger, så gå til en sportsforretning og forhør deg først. (Les også en liten guide om forskjellige ski her.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer