Slik bruker du 66.400 kroner

SKATTEPENGENE: Etaten som skal passe på dine og mine penger, kjøper flybilletter til 66.400 kroner per stykk. For de pengene kan du reise jorda rundt tre ganger og sende to skoleklasser på leirskole.>> Se hvor langt du kan reise for 66.400 kroner per billett

Publisert
Sist oppdatert

Da Riksrevisjonens fem ansatte, inklusiv ekspedisjonssjef Therese Johnsen dro på studietur til New Zealand i høst, kostet hver av billettene i snitt 66.400 kroner. De fløy businessklasse.

- Jeg har ikke noe problemer med å fly businessklasse, sier Therese Johnsen til DinSide.

Ekspedisjonssjef Johnsens reiseregning viser at hun brukte 66.634 kroner på flybilletten. Ved siden av dette leverte hun regninger for 12.619 kroner. Dette ifølge reiseregningene hun har levert.

Revidere statens pengebruk

Riksrevisor Bjarne Mørk-Eidem, Johnsens overordnede, er ikke helt enig i Johnsens skjønn:

- Jeg har godkjent reisen, men ikke billettene, sier Mørk-Eidem til DinSide. - Jeg har tatt dette opp med mine medarbeidere, men vil ikke gå ut med flere kommentarer.

I 2002 blir riksrevisoren kritisert for å ha latt Riksrevisjonen betale flybilletter og diett for hans kone under en tjenestereise til Portugal. Bjarne Mørk-Eidems kone skal ifølge VG ha brukt bonuspoeng opptjent på reiser hvor hun fulgte sin mann, på private turer. Å bruke statlige opptjente bonuspoeng er et brudd på tjenestemannsloven og kan være grunn til avskjedigelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer