Slik bruker du coronapasset

Regjeringen innfører frivillig bruk av sertifikatet for kommunene.

CORONA: Coronasertifikatet viser om du er immun etter å ha hatt coronaviruset, om du er vaksinert og resultatet hvis du har fått en negativ coronatest. Alt dette er med på å avgjøre om du får rødt eller grønt lys i sertifikatet. Video: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Under en pressekonferanse fredag formiddag kunngjorde regjeringen flere tiltak for å slå ned på den økende, nasjonale corona-smitten.

Blant smitteverntiltakene er å innføre coronapass i enda større grad. En forskrift, som vedtas fredag, vil gjøre det mulig for kommunene å ta i bruk coronasertifikat for å gi lettelser til fullvaksinerte, de som har vært coronasyke det siste halvåret eller har testet negativt for covid-19 i løpet av de siste 48 timene.

Man må altså ikke være vaksinert for å bruke sertifikatet, understreker regjeringen. Forutsetningen for at kommuner kan begynne å bruke sertifikatet i kontroll, er at de har fattet vedtak om smitteverntiltak.

I stedet for nedstegning

Det er altså opp til kommunene selv å velge om de ønsker å ta i bruk coronapasset, uttalte helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) fredag.

Blant annet har Oslo og Bergen vist motstand mot coronapasset, mens man i Tromsø er mer positivt innstilt.

Tanken bak innføringen av coronapass, er at det skal fungere som et smitteverntiltak, i stedet for at for eksempel utelivet eller arrangementer må stenge ned.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer