Slik er det å fiske i Karibien

På Aruba kan du få barracudaer, bonefish og marlin på kroken.

EKTE FISKELYKKE: På havfiske fikk Thor Olav en wahoo. Foto: Thor Olav Moen
EKTE FISKELYKKE: På havfiske fikk Thor Olav en wahoo. Foto: Thor Olav Moen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Til vinteren åpner reiseoperatøren Ving direkterute fra Oslo til Aruba, noe som gjør det enda lettere for nordmenn å ta seg en tur til den karibiske øya.

DinSide var der i april, og i den forbindelse fikk vi bli med på fisketur i mangroveskogen med Melina Fishing Charters.

Er du riktig heldig kan du få barracudaer, bonefish, snook, og tarpon på kroken. Men det gjorde skjedde ikke på denne turen.

Norges nye feriefavoritt? Svenskene har allerede oppdaget øya

Feil årstid

– Jeg hadde ikke helt fiskelykken, sier Thor Olav Moen, reporter og ansvarlig for friluftstoff i ViMenn, til DinSide.

Han skriver mye om sportsfiske og har blant annet fisket big game i Kroatia og Kapp Verde. Men selv om det er bedre med en liten fisk på kroken enn ingenting, legger ikke Moen skjul på at han var litt skuffa over fangsten.

FANGSTEN: Thor Olav Moen fikk en liten yellowtail snapper på kroken under fiskingen i mangroveskogen. Foto: Silje Ulveseth
FANGSTEN: Thor Olav Moen fikk en liten yellowtail snapper på kroken under fiskingen i mangroveskogen. Foto: Silje Ulveseth Vis mer

Se fisken her:

– Vi var der på feil årstid, men Aruba har gode fangststatistikker, forteller Moen, som vil heller råde folk til å fiske der på høsten og vinteren.

Temperaturen på Aruba varierer sjelden med mer enn et par grader i løpet av året, så man kan knapt kalle det vinter.

Les også: Verdens mest harry suvenirer?

Fikk wahoo på havfiske

Moen var også ute på havet og fisket med Driftwood Aruba Som sportsfisker var han storfornøyd med det tilbudet fiskerne hadde og mener at prisnivået på fisking er lavere enn andre steder. Innlandsfiske kostet 250- 300 dollar.

– De var flinke og visste hva de dreiv med. I tillegg var det et hyggelig prisnivå på havfiske - cirka 600-700 dollar for en tur. Dessuten er det et interessant område å fiske, det er jo kysten av Sør-Amerika. Jeg kunne gjerne tenkt meg å dratt tilbake i riktig sesong, påpeker han.

På havfiske kan du fiske både marlin, sailfish og tunfisk (yellow fin tuna), men Moen måtte ta til takke med en wahoo på kroken.

– Man kan ikke fiske i fire timer og tro at du kan gjøre en storeslem. Til det må man fiske åtte timer om dagen, fem-seks dager i uka. Får du en marlin eller to på en uke, skal du være fornøyd, forteller Moen.

Se bilder fra fisketuren:

Flere fordeler med fiske på Aurba

Fiskearrangørene hadde alt som trengs av fiskeutstyr, i tillegg til kald drikke om bord - som er et must på en slik tur.

Men det er jo klart at en fisker setter stor pris på andre ting enn bare fisk.

– Det gjør jo selvfølgelig ikke noe noe om at det er en ok restaurant og fine damer når du kommer inn om kvelden. Maten og utelivet er bra og det er et interessant reisemål, sier Moen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer