Corona i Sverige

Slik er grensesmitten i Sverige nå

De svenske smittetallene øker, også i grensekommunene mot Norge.

CORONA I SVERIGE: Sverige er foreløpig ganske stengt for nordmenn - og nå forbereder svenske myndigheter for videre nedstengning. Bakgrunnen er utviklingen i smittespredningen. Av de mest populære svenske grensestedene for nordmenn er Strömstad er den kommunen med mest smitte nå. Foto: Adam Ihse / TT / NTB
CORONA I SVERIGE: Sverige er foreløpig ganske stengt for nordmenn - og nå forbereder svenske myndigheter for videre nedstengning. Bakgrunnen er utviklingen i smittespredningen. Av de mest populære svenske grensestedene for nordmenn er Strömstad er den kommunen med mest smitte nå. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Svenske myndigheter er urolige for smittespredningen og har onsdag presentert lovforslag som åpner for en bredere nedstengning.

Dette innebærer blant annet muligheter for å stenge ned blant annet butikker, restauranter og treningssentre - og at det skal kunne utstedes oppholdsforbud enkelte steder, som igjen kan medføre bøter dersom dette forbudet brytes. Danskene har operert med områder med oppholdsforbud siden i fjor.

Så langt har pandemien krevd 12 487 liv i Sverige. Det er registrert 617.869 smittetilfeller hittil, 9458 av dem siden fredag, viste tall fra Folkhälsomyndigheten i går.

Slik er smitten i grenseområdene nå

De svenske folkehelsemyndighetene presenterer smittetall for län (tilsvarende norske fylker) og kommuner en gang i uka. Siste smittetall som er presentert er for uke 5, som er 1. til 7. februar. Torsdag kommer det nye tall for uke 6.

Ifølge tallene for uke 5, er smittesituasjonen slik for de svenske grenseområdene:

(Tall for uke 5 - husk at grensa norske myndigheter opererer med for gulmerking av områder er maks 25 smittede per 100 000 innbyggere siste 14 dager.)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer