Nye reiseråd 12. august

Slik er reise- og karantenereglene

Dette må du vite om du har tenkt deg til utlandet nå!

FRARÅDER REISE: På grunn av økt smitteimport til Norge og økende coronasmitte i mange land, blir alle land som tidligere var grønne nå gule. Video: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom regjeringen med oppdaterte reiseråd, som innebærer at enda flere land er rødmerket. Ingen land er nå grønnmerket - men gulmerket, for å understreke oppfordringen om å unngå reiser utenlands hvis man har mulighet.

Fra natt til lørdag 15 august krever derfor regjeringen innreisekarantene for reisende fra fem nye land i EU/EØS, i tillegg til reisende fra Færøyene, seks regioner i Sverige og to regioner i Danmark. Les mer her.

Myndighetenes modell med fargemerking av land i EØS/Schengen, innebærer i utgangspunktet at du må i karantene ved hjemkomst dersom du har besøkt et rødmerket land - men at du kan reise til grønne/gule land uten å måtte i karantene ved retur til Norge. Andre land som ikke er røde eller grønne/gule, utløser også innreisekarantene.

Dette er innreisekarantene

Myndighetene fraråder alle ikke-nødvendige reiser til alle land frem til 20. august, men med unntak for land med smittespredning innenfor myndighetenes kriterier. Det ble gjort unntak fra 15. juni for nordiske land og fra 15. juli for land i EØS/Schengen-området.

Etter at det ble åpnet for EØS/Schengen er kartet med hvilke land som er unntatt, oppdatert flere ganger, og sist altså i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer