Reise til utlandet

Slik er smittetrykket i Europa nå

Nå er karantenereglene endret noe slik at de som kommer tilbake fra flere europeiske land slipper karantenehotell.

FORTSATT ET STYKKE: Italia er blant landene som ligger godt over smittegrensen for gulmerking, men har kommet seg under den nye grensen der man i det minste kan ta karantenen hjemme og ikke på karantenehotell. Foto: Shutterstock / NTB
FORTSATT ET STYKKE: Italia er blant landene som ligger godt over smittegrensen for gulmerking, men har kommet seg under den nye grensen der man i det minste kan ta karantenen hjemme og ikke på karantenehotell. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange har lenge drømt om utenlandsferie og krysser fortsatt fingrene for at det blir mulig å snakke et annet språk enn norsk på ferie i sommer.

Fortsatt gjelder UDs globale reiseråd, som for tiden varer til 1. juli, men for de europeiske landene (og på regionsnivå i våre naboland) gjøres det ukentlige vurderinger fra helsemyndighetene rundt det å rød- og gulmerke dem, der gulmerking betyr at man slipper karantene ved hjemkomst.

Mer spesifikt vurderes det ukentlig om land skal gå fra gult til rødt, mens det fra rødt til gult gjøres vurderinger annenhver uke - i partallsuker. Man kan derfor ikke forvente at noen land går fra rødt til gult denne uka, uansett om smittetallene skulle tilsi det.

Nye karanteneregler

Tidligere denne uka presenterte justis- og beredskapsminister, Monica Mæland, nye karanteneregler for dem som ankommer Norge fra utlandet.

Der alle tidligere måtte gjennomføre 10 dagers karantene på karantenehotell ved ankomst fra utlandet, er det nå åpnet for at man kan gjennomføre karantenen hjemmefra dersom man kommer fra EØS/Schengen-området eller Storbritannia og landet ikke har for høyt smittetrykk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer