Slik får du bedre hotellrom

Fra bøttekottet med utsikt mot søppelrommet til penthouset med havutsikt. Her er triksene som kan hjelpe deg.

Publisert
Sist oppdatert
Ufordragelig oppførsel og smøring/bestikkelser er som regel ikke effektivt


De fleste har vel opplevd at hotellrommet ikke helt står i stil med de forventningene bildene på hotellets nettsider eller i katalogen har skapt. Det er de fjongeste rommene som fremstår på bildene, og de fjongeste rommene er det ofte ikke mange av. Men hvordan kan du øke sjansene dine til å få et bedre rom, selv om du ikke betaler skjorta for å få det?

SE OGSÅ: Bo bak gitter ... her er fengselshotellene

Den tidligere hotelldirektøren Daniel Edward Craig gir oss sine råd i sin reiseblogg.

1: Betal mest ...

De som får størst rabatter, og har betalt minst for rommene, har også minst sjanse til å bli oppgradert til et bedre bosted. Drømmer du om toppsuiten, har du altså større muligheter om du i forkant har bestilt juniorsuiten.

2: Direktebestillerne prioriteres

Bestiller du via tredjepartsnettsteder og andre formidlere som tar provisjon av prisen, blir du også sett på som en gjest som har betalt mindre. Bestill direkte hos hotellet, og hotellet får hele summen du betaler. Ergo - en litt mer attraktiv gjest.

3: Lojale gjester premieres

Kjenninger prioriteres ved oppgraderinger, selv på hoteller uten lojalitetsprogrammer.

4: Manerer

Det er hyggelig å være snill med dem som er hyggelige. Du skal ikke regne med å få goder uten å betale, men sjansen for at flaksen er på din side øker om du opptrer vennlig, og spør pent om oppgradering. Husk også å kle deg skikkelig. Skitne klær, mørke solbriller og ølklirrende kofferter sikrer deg ikke en invitasjon til å få bo eksklusivt.

Den som kommer for no godt, kan øke sjansene for oppgradert rom. Foto: Colourbox.com
Den som kommer for no godt, kan øke sjansene for oppgradert rom. Foto: Colourbox.com Vis mer


5: Spesielle anledninger

Feirer du sølvbryllup, 50-årsdag eller er nygift øker sjansene for spesialbehandling. Husk å si fra ved bestilling av rommet at dere reiser i en spesiell anledning.

6: Sen ankomst kan lønne seg

De billigste rommene fylles først, og har hotellet dobbeltbooket og du kommer sent, øker muligheten for at du får nyte suitelivet.

LES OGSÅ: Vi prøvde selv - kom sent, fikk suite til minipris

7: Viktige gjester kommer først

Det er gjerne slik at viktige gjester har størst sjanse for oppgraderinger, da hotellet har et ønske om å imponere.

8. Legitime klager

Si fra om det er noe galt med rommet eller servicen. Lekker toalettet, eller svikter klimaanlegget, så kan du være heldig å få oppgradering. Men husk punkt 4 ...

9: Kort opphold

Skal du bo på hotellet i en natt eller to, øker sjansen for oppgradering i forhold til om du er der i flere netter. Jo kortere tid du vil okkupere et rom som er dyrere enn det du har betalt for, jo bedre slik hotellet ser det.

Irritert på de hotellansatte? Bit sinnet i deg om du vil ha best mulig service. Foto: Colourbox.com
Irritert på de hotellansatte? Bit sinnet i deg om du vil ha best mulig service. Foto: Colourbox.com Vis mer


10: Betal for det

Du kan få tilbud i resepsjonen om å kjøpe deg opp - som regel vil prisen være mer gunstig enn om du hadde bestilt denne romkategorien i utgangspunktet.

SE OGSÅ: De billigste hotellene i Europa

Dette virker ikke

Ufordragelig oppførsel og smøring/bestikkelser er som regel ikke effektivt. Om du tidligere har oppført deg dårlig, øker også sjansene for at anmodningen om oppgradert rom vil bli høflig men bestemt avvist.

SE OGSÅ: Her vil du gjerne bo - Europas skjulte hotellperler

Om tipseren

Daniel Edward Craig er forfatter, og har tidligere arbeidet ved diverse luksushoteller i Canada, for eksempel som Vice Presient for Opus Hotels i Vancouver og Montreal.

Flere detaljer finner du i Daniel Edward Craigs blogg

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer