Fly med trådløse hodetelefoner?

Slik får du brukt trådløse hodetelefoner med TV-en på flyet

Du trenger ikke bruke de elendige fly-hodetelefonene.

TRÅDLØS LYD PÅ FLYET: Stadig flere har trådløse hodetelefoner - og det kan by på problemer når man skal se film på flyturen. Foto: Tero Vesalainen / Shutterstock / NTB scanpix
TRÅDLØS LYD PÅ FLYET: Stadig flere har trådløse hodetelefoner - og det kan by på problemer når man skal se film på flyturen. Foto: Tero Vesalainen / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Publisert

Trådløse hodetelefoner har blitt en svært populær produktkategori de siste årene. Selv om det er praktisk å slippe styr med kabelen, er det fremdeles noen steder det ikke fungerer så bra med trådløse hodetelefoner, nemlig på flyet.

Det fikk nemlig en Dinside-kollega nylig erfare da han skulle på bryllupsreise, hvor han endte opp med å måtte betale 30 kroner for et par kablede ørepropper med lyd han beskriver som «fysisk vond» (det var på et Norwegian-fly).

Så hva kunne han gjort for å bruke sine trådløse hodetelefoner i stedet?

Følger det med lydkabel?

Noen hodetelefon-produsenter har vært så greie at de leverer med lydkabel og flyadapter. For eksempel får du dette med både Bose QuietComfort 35 og Sony WH-1000XM3.

FØLGER MED: Bose er blant dem som leverer både lydkabel og flyadapter med sine trådløse hodetelefoner. Foto: Pål Joakim Pollen
FØLGER MED: Bose er blant dem som leverer både lydkabel og flyadapter med sine trådløse hodetelefoner. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer

Om dine trådløse hodetelefoner ikke har dette, eller om du har trådløse ørepropper, finnes det andre løsninger.

Bluetooth-adapter

ADAPTER: Med en slik kan du enkelt bruke trådløse hodetelefoner på flyets underholdningssystem. Foto: TwelveSouth
ADAPTER: Med en slik kan du enkelt bruke trådløse hodetelefoner på flyets underholdningssystem. Foto: TwelveSouth Vis mer

AirFly er en liten trådløs sender som lar deg koble dine trådløse hodetelefoner til blant annet underholdningssystem på fly. Du parer den med dine trådløse hodetelefoner, så skal det bare være å plugge den i hodetelefonutgangen.

Senderen har en batteritid på åtte timer, og lades via usb. Prisen ligger på rundt 450 kroner fra norske elektronikkforhandlere.

KitSound har en lignende adapter som vi ser koster rundt 350 kroner i norske butikker.

Er det greit å bruke trådløse hodetelefoner på flyet?

Ja, etter at reglene for bruk av mobile enheter ble lettet på i 2013, har det blitt det. Noen flyselskaper har regler på at Bluetooth-enheter må være skrudd av under takeoff og landing, men da får du antagelig beskjed om det.

Selv om det nå er blitt lov å bruke mobilen på flyturen, må du fremdeles sette den i flymodus. Det innebærer at Bluetooth blir deaktivert. Skal du bruke dine trådløse hodetelefoner, må du antagelig gå inn og reaktivere Bluetooth igjen manuelt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer