Slik får du de beste setene på økonomiklasse

Langflygninger kan være de reneste mareritt, i hvert fall hvis du får en elendig plass. Vi viser deg hvordan du øker sjansen for billig komfort!

Publisert

En billett på businessklasse fra Oslo til New York koster rundt 19.000 kroner (SAS), nøyer du deg med en plass i økonomiklassen slipper du med kr 3.235 (British Airways). Hva får du egentlig for de vel 16.000 kronene du betaler ekstra for en oppgradert plass? Kjapp innsjekking, bedre mat og service, en egen justerbar videoskjerm? Viktigst av alt – du får bedre seter og mer plass!

De tre avgjørende stadiene

Setekvaliteten er det ikke så mye å gjøre med. Businessreisende får gjerne noen ekstra centimeter i bredden og mykere puter, men plassen frem til setet foran den behøver ikke være større. Hvordan går du så frem for å sikre deg fortsatt blodomløp og kanskje noen timer nattesøvn med en plass i økonomiklassen?

For å skaffe deg den beste ledige plassen er det viktig å vite når du skal slå til. Det er tre viktige stadier: Når du bestiller billetten, når du sjekker inn og når du er vel om bord i flyet. Svært ofte kan en tidlig henvendelse være den store løsningen.

Klikk her for å lese våre 15110">åtte tips for hvordan du skaffer deg den aller beste plassen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer