Reisetips:

Slik får du den kjappest

Smarte tips for deg som har det travelt på reisen.

FØRST ELLER SIST: Det er ikke tilfeldig hvilken bagasje som kommer først. Foto: Odd Roar Lange
FØRST ELLER SIST: Det er ikke tilfeldig hvilken bagasje som kommer først. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det går runde etter runde, og de andre passasjerene henter sine kofferter og bager. Mens du må vente og vente.

De fleste kjenner seg igjen i følelsen av å alltid måtte vente lenge før bagasjen dukker opp på bagasjebåndet. Noen ganger er det ikke verre enn at det bare er kjedelig. Mens andre ganger handler det om å rekke et annet fly, et flytog eller en forhåndsbestilt taxi.

SKADEDYR: Disse tipsene bør du følge om du vil unngå å ta med deg veggedyr hjem fra ferien. Video: Embla Hjort-Larsen / Norsk Hussopp Forsikring. Vis mer

Finnes det måter du kan få bagasjen din kjappere på?

Ja. For det er ikke tilfeldig hvilken rekkefølge bagasjen kommer i. Men det krever litt egeninnsats.

Den beste måten

Her kommer tipsene du bør prøve neste gang.

Det aller smarteste for dem som må ha kofferten sin kjapt er å reise bare med håndbagasjen. Men da må du være klar over hva du har lov til å ta med gjennom sikkerhetskontrollen, og hva som ikke er tillatt.

Noen ganger er det ikke mulig å reise bare med håndbagasje. Du må sende den som innsjekket bagasje.

Det første tipset er å spørre i den manuelle innsjekkingsskranken om de kan feste en tag med merket «fragile» på kofferten din. Denne betyr at kofferten må behandles varsomt fordi den inneholder gjenstander som kan bli ødelagt. Denne bagasjen lastes sist inn i flyet, og dermed først ut.

Det er selvsagt en viss risiko for at stueren ikke legger merke til lappen, eller gir blaffen. Men det er i alle fall verd anstrengelsen.

Seint, men godt

I nettstedet Qoura har flyplassansatte delt dette tipset:

Sjekk inn bagasjen din seinest mulig. Sist innsjekket bagasje kommer først ut til bagasjebåndet.

Her må du passe på hvilke tidsregler ditt flyselskap har, slik at du ikke kommer for seint til innsjekkingsskranken og opplever at denne er stengt.

Disse tipsene for å få bagasjen din raskest mulig etter flyreisen gir ikke 100 prosent garanti da flyplasser og flyselskap kan ha ulike systemer som gjør at bagasjen kommer i en annen rekkefølge.

Mot betaling

Flyselskapene har gjerne en service der de med de dyreste billetter, så som business- og first class, får bagasjen sin først.

Det samme gjelder dem som har gull-, diamant eller pandionkort (eller tilsvarende) i flyselskapets frequent flyer-program. Bagasjen merkes på en spesiell måte.

Men også disse passasjerene opplever å måtte vente litt ekstra før kofferten dukker opp på bagasjebåndet etter reisen.

Har du et smart bagasjetips?

Har du et smart bagasjetips?

Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reisejournalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om bagasje og flyreiser? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap t

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer